Bagdasar

[Baltazar, Boldizsar, Boldajar, Boldisar, Baltasiu, Bagdasar, Baldovici, Baldu sau Baldovin ]
Orginea:
biblică
Potrivit pentru:
Baiat

Numele Bagdasar este o formă a numelui Baltazar sau Balthassar, atestat încă din primele secole, prezenţa lui în onomastica europeană fiind legată de legenda biblică a celor “trei crai de la Răsărit”.

Pe unul dintre cei trei crai de la Răsărit – care au urmat Steaua, semnul divin ce i-a dus la Iisus – îl chema Baltazar. Acesta a murit în anul 30 d.Hr.

În România este ceva mai frecvent întâlnit în zona Transilvaniei, prin prisma influenţei bisericii apusene.

Biserica apuseană îl sărbătoreşte pe Sfântul Baltazar pe 6 ianuarie, odată cu sărbătoarea „Botezul Domnului”.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica