Aura (Aurora)

[Aurel, Aurelia, Aurica (diminutiv), Aurora, Aura, Rora, Rorica, Rori.]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Fata

Zori, zorea, răsărit, briză, adiere

Prenumele Aura este o formă a numelui Aurora ce reproduce numele latin Aurora, zeiţa dimineţii în mitologia romană. Ca nume comun, “aurora” înseamnă în limba latină „zori”, „răsărit”, „zorea” – lumina care anunţă începutul de dimineaţă.

Este cunoscută sintagma „Aurora boreală” care defineşte un spectacol magnific de culoare specific regiunilor polare ale globului, datorat materiei expulzate de Soare ce interferează cu câmpul magnetic terestru.

Aurolele pot avea loc la orice oră din zi şi din noapte iar, în timpul furtunilor solare puternice, acestea pot fi vizibile până în centrul Europei.

În onomastica grecească, numele Aura are semnificaţia de „briză”, „adiere”.

Biserica orientală o pmoeneşte pe Sfânta Aura sau Hrisia (în limba greacă, prin asemănarea cu termenul „aur”) pe 30 ianuarie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica