Aura (Aurora)

[Aurel, Aurelia, Aurica (diminutiv), Aurora, Aura, Rora, Rorica, Rori.]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Fata

Zori, zorea, răsărit, briză, adiere

Prenumele Aura este o formă a numelui Aurora ce reproduce numele latin Aurora, zeiţa dimineţii în mitologia romană. Ca nume comun, “aurora” înseamnă în limba latină „zori”, „răsărit”, „zorea” – lumina care anunţă începutul de dimineaţă.

Este cunoscută sintagma „Aurora boreală” care defineşte un spectacol magnific de culoare specific regiunilor polare ale globului, datorat materiei expulzate de Soare ce interferează cu câmpul magnetic terestru.

Aurolele pot avea loc la orice oră din zi şi din noapte iar, în timpul furtunilor solare puternice, acestea pot fi vizibile până în centrul Europei.

În onomastica grecească, numele Aura are semnificaţia de „briză”, „adiere”.

Biserica orientală o pmoeneşte pe Sfânta Aura sau Hrisia (în limba greacă, prin asemănarea cu termenul „aur”) pe 30 ianuarie.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume