Augustin

[Agustin, Agostin, Gostin, Gostinu, Gusti, Gust sau Gus, Augustovschi, Augustinov, Gusta, Gustein, Gustere, Gustil, Gustin. ]
Orginea:
romană
Potrivit pentru:
Baiat

Măreţ, venerabil, distins

Provenit din termenul de origine romană “Augustinus”, numele Augustin se traduce „venerat’, ‚sacru”.

Augusta era şi denumirea unei localităţi din roma Antică; locuitorii acestui oraş se numeau „augustini”.

Augustus era şi un supranume onorific devenit parte integrată în titulatura tuturor împăraţilor romani. El a căpatat mai târziu sensul de „împărat”, „cezar” în apusul Europei.

În onomastica creştină a apărut prin prisma Fericitului Augustin, teolog şi cărturar african al secolului IV şi V, foarte apreciat şi iubit. După ce a predat retorică şi gramatică în Catargina şi Roma, şi-a dedicat viaţa în totalitate propovăduirii credinţei în Dumnezeu, moment ce a conchis şi cu moartea mamei şi a fiului său.

Sfântul Augustin este pomenit de Biserica greco-catolică în fiecare an pe 15 iunie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica