Artur

[Arthur]
Orginea:
etruscă
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţia numelui Artur este încă o nebuloasă, dar se presupune că porneşte de la forma lingvistică “art” care în etruscă are sensul de „piatră”, „urs”.

Numele Arthur (Artur) reproduce numele celt “Arthur” sau „Artuir” (foarte des întâlnit în Irlanda) al unui legendar rege breton care a rămas celebru pentru rezistenţa în faţa armatei englezeşti din anul 537.

Legat de regele Artur mai este cunoscută o legendă care s-a păstrat sub numele “Cavalerii mesei rotunde” pentru că o dată pe an, cei mai buni cavaleri se adunau în jurul unei mese rotude – la curtea regelui Artur – unde îşi povesteau ispravele milităreşti.

Pe data de 15 noiembire, calendarul catolic îl sărbătoreşte pe Sfântul Art(h)ur.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica