Artur

[Arthur]
Orginea:
etruscă
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţia numelui Artur este încă o nebuloasă, dar se presupune că porneşte de la forma lingvistică “art” care în etruscă are sensul de „piatră”, „urs”.

Numele Arthur (Artur) reproduce numele celt “Arthur” sau „Artuir” (foarte des întâlnit în Irlanda) al unui legendar rege breton care a rămas celebru pentru rezistenţa în faţa armatei englezeşti din anul 537.

Legat de regele Artur mai este cunoscută o legendă care s-a păstrat sub numele “Cavalerii mesei rotunde” pentru că o dată pe an, cei mai buni cavaleri se adunau în jurul unei mese rotude – la curtea regelui Artur – unde îşi povesteau ispravele milităreşti.

Pe data de 15 noiembire, calendarul catolic îl sărbătoreşte pe Sfântul Art(h)ur.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume