Arsenia

[Arseni, Arsani, Arsanca, Arsin, Arsineasa, Arsinca, Arsu, Arsanu, Arjanu, Arsentie]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Forma feminină a numelui Arsenie îşi are originile în grecescul “Arsenios”, fiind cunoscută şi forma latină „Arsenius”, ambele derivate din adjectivul „arsenios”, „arsenikos” – „viguros”, „bărbătesc”.

Forma la feminin Arsenia este o formă întâlnită cu precădere în zona Moldovei.

Doi mari sfinţi au purtat numele Arsenie: Sfântul Arsenie cel Mare şi Sfântul Arsenie, arhiepiscopul Cherchirei.  Sfântul Arsenie cel Mare a fost aşa de apreciat pentru educaţia şi harul său încât împăratul Teodosie al Bizanţului l-a chemat pentru a avea grijă de cei doi fii ai săi.
Ultimii ani din viaţă i-a dedicat exclusiv lui Dumnezeu, în pustiul Egiptului.

În caldendarul ortodox, Sfântul Arsenie cel Mare este sărbătorit pe data de 8 mai, alături de Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica