Aron

[Aroneanu, Aroniţa, iar ca nume de familie: Aroneanu, Aronescu, Aronica, Aronovici]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Baiat

În trecut, foarte des utilizat ca prenume (cu forma spaniolă şi scandinavă Aaron), numele de origine ebraică Aron este folosit în prezent mai degrabă ca nume de familie şi foarte puţin în calitate de prenume.

Cu semnificaţia “iluminat”, „învăţător”, Aron a fost numele unuia dintre cei mai importanţi patriarhi şi preoţi israeliţi, fratele proroocului Moise.

O altă perspectivă lingvistică îi oferă numelui Aron semnificaţia “munte de putere”.

În istoria onomasticii româneşti există doi mari voievozi care au purtat acest nume: Aron Vodă (supranumit Aron Tiranul) şi Petru Aron, ambii foşti domnitori ai Moldovei.

O altă figură istorică a fost Aron Pumnul, amintit de Eminsecu, filolog şi profesor de română care a făcut demersuri pentru introducerea alfabetului latin în defavoarea celui chirilic.

 

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume