Aron

[Aroneanu, Aroniţa, iar ca nume de familie: Aroneanu, Aronescu, Aronica, Aronovici]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Baiat

În trecut, foarte des utilizat ca prenume (cu forma spaniolă şi scandinavă Aaron), numele de origine ebraică Aron este folosit în prezent mai degrabă ca nume de familie şi foarte puţin în calitate de prenume.

Cu semnificaţia “iluminat”, „învăţător”, Aron a fost numele unuia dintre cei mai importanţi patriarhi şi preoţi israeliţi, fratele proroocului Moise.

O altă perspectivă lingvistică îi oferă numelui Aron semnificaţia “munte de putere”.

În istoria onomasticii româneşti există doi mari voievozi care au purtat acest nume: Aron Vodă (supranumit Aron Tiranul) şi Petru Aron, ambii foşti domnitori ai Moldovei.

O altă figură istorică a fost Aron Pumnul, amintit de Eminsecu, filolog şi profesor de română care a făcut demersuri pentru introducerea alfabetului latin în defavoarea celui chirilic.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica