Ariadna

[Ariadne, Arianna]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Ariadna este un nume modern cu origini în grecescul “Ariadne”, amintită de mitologia greacă ca fiică a lui Minos. Povestea Ariadnei se concentrează în jurul lui Tezeu cel de care s-a îndrăgostit, impresionată de vitejia de care a dat dovadă în lupta cu Minotaur, o bestie jumătate om, jumătate taur.

Ea a fost cea care l-a ajutat pe Tezeu să iasă din labirintul în care rătăcise cu ajutorul unui fir lăsat în urmă. De aici şi sintagma “firul Ariadnei”. Totuşi, Tezeu o părăseşte în insula Naxos, iar Ariadna se căsătoreşte cu Dionyso.

Semnificaţia numelui este „pur”, „imaculat”, „sacru” (agnos) şi – foarte (ari).

Biserica răsăriteană o sărbătoreşte pe Sfânta Ariadna pe 18 septembrie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica