Ariadna

[Ariadne, Arianna]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Ariadna este un nume modern cu origini în grecescul “Ariadne”, amintită de mitologia greacă ca fiică a lui Minos. Povestea Ariadnei se concentrează în jurul lui Tezeu cel de care s-a îndrăgostit, impresionată de vitejia de care a dat dovadă în lupta cu Minotaur, o bestie jumătate om, jumătate taur.

Ea a fost cea care l-a ajutat pe Tezeu să iasă din labirintul în care rătăcise cu ajutorul unui fir lăsat în urmă. De aici şi sintagma “firul Ariadnei”. Totuşi, Tezeu o părăseşte în insula Naxos, iar Ariadna se căsătoreşte cu Dionyso.

Semnificaţia numelui este „pur”, „imaculat”, „sacru” (agnos) şi – foarte (ari).

Biserica răsăriteană o sărbătoreşte pe Sfânta Ariadna pe 18 septembrie.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume