Argentina

[Argentine, Arghentina, Arjentina.]
Orginea:
occident
Potrivit pentru:
Fata

Prenume modern, împrumutat din Occident, Argentina are la bază termenul latin “argentum” compus din: „arg” – „a fi alb”, „a străluci’ şi „arjunas” – „alb”, „pur”. Aici îşi au originile şi cuvintele  „arcat din armeană şi “argyros”, de origine greacă, traduse prin “argint”.

Iniţial a existat doar forma masculină a numelui “Argentinus” care treptat a lăsat locul formei feminine ce apare pentru prima dată în secolul al VIII – lea.

După primele călătorii ale spaniolilor şi portughezilor la Rio de la Plata care înseamnă „Râul Argintiu”, Argentina a devenit numele oferit de către cuceritori teritoriului nou descoperit. Şi nu întâmplător, ci datorită bogăţiei în argint “Tierra Argentina”, „Pământul Argintului”.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica