Angela

[Anghel, Anghela, Angheluta, Anghelache, Anghelina, Angheluşa, Anghei, Anghie, Angonescu, Anghioiu, Anghenia, Angheloiu, Anghelit, Angel, Angelo, Angelica, Angelina sau Gelu, Gela.]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Nume românesc de origine greacă, Angela semnifică “mesagerul lui Dumnezeu”: „anggelos” – „mesager”.
De la greci a fost împrumutat de către romani sub forma “Angelus” ce are la bază substantivul “angelus” care se traduce înger, “trimis al lui Dumnezeu”, “sol al divinităţii”. De-a lungul timpului, numele a devenit Anghelis sau Anghelinam, nume creştine păstrate în calendarul ortodox.

În literatura greacă precrştină apare în legătură cu diferite divinităţi ale infernului – “proptector al morţilor”.

Rezonanţa termenului  provine şi de la apropierea de adjectivul “angelic”, neologism sinomin cu “îngeresc”, invocând ideea de puritate, frumuseţe, bunătate.

Pe de altă parte, „Angelica” este o plantă erbacee a cărei denumire înseamnă „care trebuie iubita”.

Sunt trei Sfinţi Mucenici Anghel sărbătoriţi pe 1 septembrie, 28 octombrie si 3 decembrie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica