Anastase

[Anastasia, Anastasie, Năstasita, Sita, Anastase, Anastasie, Năstase, Tase]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata,Baiat

Nemuritor, înviere

Anastase este o formă a numelui Anastasia care îşi are originile în limba greacă “athanasios” – „nemuritor”, „înviere”, „cea care învie din moarte”.

În Rusia anului 1918, se zvonea că doi copii ai ţarului Nicolea al II – lea şi ai ţarinei Alexandra au scăpat cu viaţă în noaptea execuţiei bolşevice: Anastasia şi fratele ei Alexei. Acest mister i-a oferit numelui Anastasia rezonanţă în întreaga lume.

În credinţa romană a existat muceniţa Anastasia a cărui soartă tragică a fost închinată credinţei: a fost arsă pe rug pentru credinţa ei în Iisus.
În calendarul ortodox, Sfânta Anastasia este sărbătorită în fiecare an pe data de 22 decembrie.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume