Alin

Orginea:
românească, germană
Potrivit pentru:
Baiat

Numele Alin (cu forma lui feminină Alina)  este o creaţie românească provenită de la verbul “a alina”.

În limba franceză a pătruns pe filieră germanică (Aline) şi este explicat prin radicalul „all, alles” care înseamnă „tot, toate”.

Unii lingvişti au atestat că numele Alin vine din germana veche, de la „Adal” care simbolizează “omul blând şi corect”. Mai sunt cunoscute înşelesurile: „milos”, „frumos”, „dar de la Dumnezeu” sau „a ajuta”.

Există şi credinţa că forma feminină a numelui, Alina,  este o formă a numelui Adelina derivată de la Adela, cu origini gernamice al cărui înţeles este „nobil”, „preţios”, „iubit”.

În sanscrită, numele Alin înseamnă scorpion.


 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica