Alice

[Alicia, Alice, Alis, Alisa, Alicio (formă masculină), Aliz]
Orginea:
germană
Potrivit pentru:
Fata

Numele Alice înseamnă “nobil”, „nobleţe”, „adevăr”, fiind un termen germanic compus „Adelheida” sau “Adelheidis”, “Adelaida”, cel care a trasat şi formele numelui Adelaida, Adela.

Acelaşi nume mai înseamnă şi Domnul, Dumnezeu, „faţa lui Dumnezeu”.

În prezent este un nume răsunător al modernităţii mai ales datorită celebrului personaj „Alice în Ţara Minunilor”, al autorului Lewis Carrol. Mai mult, Alice a fost, de-a lungul istoriei, un nume purtat de 4 prinţese…

Împrumutat din onomastica apuseană şi infiltrat în spaţiul românesc pe filieră franceză, Alice şi-a păstrat aceeaşi formă şi aceeaşi pronunţie în limba română.

Pe de altă parte, există păreri care susţin că Alice este, de fapt, prescurtarea numelui Elisabeta.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica