Alice

[Alicia, Alice, Alis, Alisa, Alicio (formă masculină), Aliz]
Orginea:
germană
Potrivit pentru:
Fata

Numele Alice înseamnă “nobil”, „nobleţe”, „adevăr”, fiind un termen germanic compus „Adelheida” sau “Adelheidis”, “Adelaida”, cel care a trasat şi formele numelui Adelaida, Adela.

Acelaşi nume mai înseamnă şi Domnul, Dumnezeu, „faţa lui Dumnezeu”.

În prezent este un nume răsunător al modernităţii mai ales datorită celebrului personaj „Alice în Ţara Minunilor”, al autorului Lewis Carrol. Mai mult, Alice a fost, de-a lungul istoriei, un nume purtat de 4 prinţese…

Împrumutat din onomastica apuseană şi infiltrat în spaţiul românesc pe filieră franceză, Alice şi-a păstrat aceeaşi formă şi aceeaşi pronunţie în limba română.

Pe de altă parte, există păreri care susţin că Alice este, de fapt, prescurtarea numelui Elisabeta.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume