Aleon

[Leon, Leontie, Leonte, Leontin, Leontina, Leo, Leonidasz, Levo, Leonid, Leonti, Leonia]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Baiat

Numele Aleon este o formă a numelor Leontin, Leontina frecvent în operele unor autori precum Herodot sau Tucidide. La rândul său, numele Leon(tin) provine de la cuvântul „leon”, „leontos” care se traduce „leu”.

Aşadar, Aleon simbolizează „puterea”, leul fiind recunoscut ca regele animalelor. În Biblie, leul era simbolul puterii lui Dumnezeu, prenumele Leontios (iniţial o formă diminutivală) a pătruns în onomastica creştină încă din primele secole după Hristos.

6 împăraţi ai Imperiului Bizantin şi 13 papi au purtat numele de Leon.

În onomastica românească se spune că a pătruns prin influenţă greacă.

Pe 19 aprilie, calendarul catolic francez o celebrează pe Sfânta Leontina.
Numele Leontios este purtat de mai mulţi martiri din calendarul creştin, dar de către niciun sfânt…

 

 

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume