Aleodor

[Heliodor, Iliodor, Aledar]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

Aleodor este o formă a numelui Eliodor, atestat în Grecia antică în secolele III – II î. Hr. sub forma de Heliodoros, compus la rândul său din Helios – soare şi doron care se traduce dar, darul Soarelui, darul zeului.

Prin prisma semnificaţiei sale, a fost conferit de-a lungul timpului unor martiri în textele greceşti, dar şi latine. Destul de rar întâlnit în istoria românească.

În folclorul românesc se regăseşte în basmul „Aleodor împărat” de Petre Ispirescu.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica