Albertina

[Albert, Albertina, Albrecht, Aubert, Alberto, Adalbert, Alberta]
Orginea:
germană
Potrivit pentru:
Fata

Un derivat al numelui Alberta, Albertina este femininul numelui Albert. Albert este un derivat al termenului „Adalbrecht, compus din “adal” (nobil) şi “beraht” (strălucire, faimos, nobil).

De fapt, numele germanice vechi Albert şi Albertina sunt de origine francă – francii fiind o ramură germanică occidentală din regiunea Rinului inferior.

Cele două nume s-au bucurat de-a lungul timpului de o mare popularitate mai ales în lumea catolică. În secolul al XI – lea, numele Albert s-a infiltrat treptat în Italia, unde a înlocuit formele de Alpertus, Alapertus sau Adelpertus, de origine longobardă – o altă ramură a germanicilor orientali ce au trăit în nordul şi centrul Italiei prin secolul al VI – lea. Aici îşi are originea şi denumirea regiunii Lombardia din Italia prezentă.

De asemenea, Albert este şi numele unor oraşe şi regiuni din întreaga lume.
Mai mult, Albertina defineşte numele unui muzeu din Viena şi marca unei bijuterii de tip ceas cu lanţ.
Sfântul Albert cel Mare este sărbătorit pe 15 noiembrie în calenarul catolic şi se bucură de o o mare apreciere din partea oamenilor pe care el i-a iubit aşa de mult. Celebru pentru toate scrierile sale, dominican şi episcop, teolog şi filosof, Sfântul Albert a fost unul dintre cei mai renumiţi învăţători ai Bisericii.

 

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica