Albert

[Albert , Albertina, Albrecht, Aubert, Alberto, Adalbert, Alberta ]
Orginea:
germană
Potrivit pentru:
Baiat

Albert este un derivat al termenului „Adalbrecht, compus din “adal” (nobil) şi “beraht” (strălucire, faimos, nobil).

De fapt, numele germanice vechi Albert şi Albertina sunt de origine francă – francii fiind o ramură germanică occidentală din regiunea Rinului inferior.

Cele două nume s-au bucurat de-a lungul timpului de o mare popularitate mai ales în lumea catolică. În secolul al XI – lea, numele Albert s-a infiltrat treptat în Italia, unde a înlocuit formele de Alpertus, Alapertus sau Adelpertus, de origine longobardă – o altă ramură a germanicilor orientali ce au trăit în nordul şi centrul Italiei prin secolul al VI – lea. Aici îşi are originea şi denumirea regiunii Lombardia din Italia prezentă.

De asemenea, Albert este şi numele unor oraşe şi regiuni din întreaga lume.

Sfântul Albert cel Mare este sărbătorit pe 15 noiembrie în calenarul catolic şi se bucură de o o mare apreciere din partea oamenilor pe care el i-a iubit aşa de mult. Celebru pentru toate scrierile sale, dominican şi episcop, teolog şi filosof, Sfântul Albert a fost unul dintre cei mai renumiţi învăţători ai Bisericii.

 

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume