Agatha

[Agata, Gatha, Agafta]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Agatha (Agata) provine din numele vechi greceşti Agathe, Agathias şi are la baza termenului adjectivul grecesc “agathos” care înseamnă bun, preţios.

Prenumele Agat(h)a este întâlnit şi în literatura clasică greacă a lui Homer, Plutarh, Xenofon şi de la el derivă şi numele pietrei semipreţioase „agata”, atestată în Vechiul Testament.

Agat(h)a este şi numele unei sfinte din Sicilia, sărbătorită de religia catolică pe data de 5 februarie. Viaţa ei a fost una demnă, în slujba lui Dumnezeu până la sacrificiu – de multe ori a fost torturată pentru a renunţa la credinţa în Hristos. 

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica