Afrodita

Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Numele Afrodita este reprezentarea simbolului frumuseţii divine şi al tinereţii veşnice. Fiind de natură mitologică, explicaţia etimologică este “naşterea ei din spuma mării”.

În mitologia greacă, Afrodita era nimeni alta decât zeiţa frumuseţii, muză pentru poeţii şi muzicienii din Grecia Antică. Era cu atât mai apreciată cu cât frumuseţea ei nu era una comună, ci una de natură divină, veşnică: trăsături care te vrăjeau de-a dreptul, corp zvelt…

Născută din pasionala iubire dintre Zeus şi Diona (conform uneia dintre teorii) sau din spuma mării (conform celei de-a doua teorii) Afrodita este cea care sădeşte iubirea în sufletele zeilor şi ale muritorilor.

Numele ei se poate identifica şi cu ideea de fertilitate – la început Afrodita trimitea pământului ploaia.
În mitologia romană, Afrodita este ascoiată cu Venus sau Venera, primordial zeiţa cerului şi a mării.

Aşa cum vă precizam şi mai devreme, mitul Afroditei a inspirat opere de artă sculptate sau pictate, devenite ulterior celebre şi nemuritoare: Afrodita din Cnidos, Venus din Milo, Venus de Medici sau tablouri de Boticelli, Rafael, Tiziano, Rubens.
 

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume