Afrodita

Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Numele Afrodita este reprezentarea simbolului frumuseţii divine şi al tinereţii veşnice. Fiind de natură mitologică, explicaţia etimologică este “naşterea ei din spuma mării”.

În mitologia greacă, Afrodita era nimeni alta decât zeiţa frumuseţii, muză pentru poeţii şi muzicienii din Grecia Antică. Era cu atât mai apreciată cu cât frumuseţea ei nu era una comună, ci una de natură divină, veşnică: trăsături care te vrăjeau de-a dreptul, corp zvelt…

Născută din pasionala iubire dintre Zeus şi Diona (conform uneia dintre teorii) sau din spuma mării (conform celei de-a doua teorii) Afrodita este cea care sădeşte iubirea în sufletele zeilor şi ale muritorilor.

Numele ei se poate identifica şi cu ideea de fertilitate – la început Afrodita trimitea pământului ploaia.
În mitologia romană, Afrodita este ascoiată cu Venus sau Venera, primordial zeiţa cerului şi a mării.

Aşa cum vă precizam şi mai devreme, mitul Afroditei a inspirat opere de artă sculptate sau pictate, devenite ulterior celebre şi nemuritoare: Afrodita din Cnidos, Venus din Milo, Venus de Medici sau tablouri de Boticelli, Rafael, Tiziano, Rubens.
 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica