Adam

[Adamov, Adamescu, Adamoiu, Adamovici, Adamesteanu]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Baiat

În ebraică, Adam înseamnă om. Adam este numele dat de catre Dumnezeu primului om creat: în capitolul “Facerea” din Cartea Sfântă există şi explicaţia etimologică: cuvântul ebraic “adhamah” se traduce prin sol, pământ, omul născut din pământ.

Dar, putem lua în calcul şi varianta evreiască “’adam”, care înseamnă „a fi roşu”, probabil în legătură cu pigmentul pielii umane.

Adam provine şi din asirianul “adamu”, care înseamnă „a face”, „a crea”.

În limbile romanice, sensul cuvântului Adam era “cel făcut din lut, din pământ”.

În turcă se traduce prin termenul om, bărbat, iar în etimologia etiopiană se apropie de semnificaţia “a fi frumos”. Mai mult, în arabă Adam simbolizează uniunea, caracteristica de a fi sociabil.

Este utilizat cu precădere ca nume de familie în spaţiul românesc.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica