Adam

[Adamov, Adamescu, Adamoiu, Adamovici, Adamesteanu]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Baiat

În ebraică, Adam înseamnă om. Adam este numele dat de catre Dumnezeu primului om creat: în capitolul “Facerea” din Cartea Sfântă există şi explicaţia etimologică: cuvântul ebraic “adhamah” se traduce prin sol, pământ, omul născut din pământ.

Dar, putem lua în calcul şi varianta evreiască “’adam”, care înseamnă „a fi roşu”, probabil în legătură cu pigmentul pielii umane.

Adam provine şi din asirianul “adamu”, care înseamnă „a face”, „a crea”.

În limbile romanice, sensul cuvântului Adam era “cel făcut din lut, din pământ”.

În turcă se traduce prin termenul om, bărbat, iar în etimologia etiopiană se apropie de semnificaţia “a fi frumos”. Mai mult, în arabă Adam simbolizează uniunea, caracteristica de a fi sociabil.

Este utilizat cu precădere ca nume de familie în spaţiul românesc.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Prânz delicios cu cârnați la grătar și frigărui de legume