Nictalopia

[imposibilitatea de a vedea în lumină redusă, ambliopie nocturnă, cecitate nocturnă;]

Descriere

Nictalopia reprezintă incapacitatea de a vedea bine noaptea sau în lumină slabă sau imposibilitatea de a vedea rapid obiectele atunci când se trece de la lumină la întuneric. Nu este o boală în sine, ci mai curând un simptom al unor afecţiuni subiacente, mai ales al miopiei netratate.

Şofatul pe timpul nopţii poate fi dificil la persoanele cu nictalopie. Aceste persoane au adesea probleme cu observarea stelelor sau cu mersul într-o încăpere întunecoasă (de exemplu la teatru sau cinema). Aceste probleme se agravează adesea imediat după ce persoana s-a aflat într-un mediu luminos.

Nictalopia este un simptom obişnuit al deficitului de vitamină A.

Cauze posibile

Nictalopia se datorează afectării celulelor retiniene cu bastonaş care sunt responsabile de vederea nocturnă. Nictalopia poate apărea datorită unor cauze tratabile sau netratabile. Poate avea multe cauze inclusiv:
• Miopia;
• Medicamentele pentru tratarea glaucomului care au ca efect constricţia pupilei;
• Cataracta;
• Retinita pigmentară;
• Deficitul de vitamină A;
• Defecte congenitale;

Trebuie să mergi la doctor dacă:

Simptomele nictalopiei persistă sau afectează semnificativ viaţa persoanei. Este important să se realizeze un consult oftalmologic pentru a determina dacă nictalopia este produsă de o cauză tratabilă (cataractă, miopie, medicamente, deficit de vitamină A) sau netratabilă (defecte congenitale, retinita pigmentară).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica