Ecolalia

[ecofrazie, vorbit în ecou]

Descriere

Ecolalia reprezintă repetarea automată, involuntară, ” ca un papagal” (ecou) a cuvintelor sau frazelor abia spuse de o altă persoană. Se mai numeşte şi ecofrazie. Este în legătură strânsă cu ecopraxia care reprezintă repetarea automată a mişcărilor făcute de o altă persoană.

Ecolalia apare în cursul dezvoltării copiilor, la bebeluşi care reproduc vocale şi anumite consoane şi la care se manifestă acest simptom între 6 şi 9 luni. Ea mai poate descrie o formă de tulburare a limbajului care apare la persoanele cu tulburări de dezvoltare.

A mai fost observată după infarctul cerebral (accident vascular cerebral).

Exită mai multe forme de ecolalie:
• Ecolalia imediată în care repetarea cuvintelor sau frazelor este imediată.
• Formă tipică de ecolalie care apare la copii este caracterizată de repetarea, de exemplu, a întrebării puse, apoi după scurt timp vine şi răspunsul la întrebare.
• În ecolalia întârziată, fraza este repetată cu întârziere, asa cum apare la persoanele cu autism care repetă reclamele TV, fraze favorite din filme sau mustrările părinţilor.

Cauze posibile

• Sindromul Tourette (afecţiune neurologică caracterizată prin ticuri motorii multiple la care se asociază cel puţin un tic verbal);
• Schizofrenia (mai ales forma catatonică);
• Tulburări neurologice cum ar fi afazia transcorticală;
• Infarct cerebral.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: