Vrei sa convingi? Urechea dreapta este cheia!

Procesam mai bine informatiile atunci cand le primim in urechea dreapta, spun oamenii de stiinta din Italia.
  • Publicat:
Vrei sa convingi? Urechea dreapta este cheia!
Vrei sa convingi? Urechea dreapta este cheia!

Nu stii cum sa-ti convingi seful ca meriti pe deplin o crestere de salariu sau o avansare? Prinde-l cand e singur si susura-i visul tau de marire in urechea dreapta. Crecetatorii italieni iti garanteaza succesul!

Procesam mai bine informatiile atunci cand le primim in urechea dreapta, spun oamenii de stiinta din Italia, dupa ce au facut o serie de studii pe aceasta tema. Practic, daca cineva ne cere ceva, iar sunetul este propagat catre urechea dreapta, exista sanse mai mari sa indeplinim cererea.

Cercetatorii cred ca acest fenomen are legatura cu faptul ca partea dreapta a creierului este mai “de calitate” decat stanga, proceseaza mai bine informatiile, este mai rapida si este conectata la urechea dreapta.

Dezvaluirile italienilor au fost confirmate si de colegii englezi, de la Institutul de Cercetari Neuro-Cognitive, afiliat Universitatii din Londra.

“Cei mai multi dintre noi procesam limbajul celor din jur cu ajutorul emisferei cerebrale stangi, care filtreaza tot ce va ajunge in emisfera dreapta. Aceasta din urma zona este implicata mai mult in interpretarea emotiilor, iata de ce suntem tentati sa cedam cererilor adresate in urechea aferenta”, spune Sophie Scott, profesoara la institutul londonez, care mai spune ca “aceasta este si explicatia faptului ca cei mai multi dintre noi ducem, in mod involuntar, receptorul telefonului la urechea dreapta”.
 

Citeste si Ne alegem partenerii dupa buric?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cancerul de col uterin, o boala frecventa
Cancerul de col uterin, o boala frecventa
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”