Urinezi des? 7 BOLI asociate urinării frecvente

Există mulți factori care influențează volumul și frecvența urinării. Dacă urinezi des, printre acești factori se pot numără și anumite boli.
  • Publicat:
Urinezi des? 7 BOLI asociate urinării frecvente
Foto: envato

Există mulți factori care influențează volumul și frecvența urinării. Perioada zilei, dimensiunile corporale pot influența frecvența nevoii de a urina. Așadar, dacă urinezi des, printre acești factori se pot numără și anumite boli.

Vezică hiperactivă

Acest termen se referă la un grup de simptome ale vezicii, inclusiv frecvența urinării, nevoia de a urina și incontinența urinară. De cele mai multe ori, această afecțiune apare atunci când semnalele nervoase dintre creier și vezica urinară nu mai funcționează corespunzător și crește activitatea sau sensibilitatea mușchilor vezicii.

Diabetul

Unii pacienți diagnosticați cu diabet se confruntă cu o nevoie mai mare de a urina. Atunci când rinichii detectează zahărul în plus aflat în sânge, acesta face în așa fel încât să-l elimine. Un nivel crescut al glicemiei poate duce la frecvența urinării și astfel vezica poate fi iritată.

Infecțiile tractului urinar

Atunci când o persoană se confruntă cu o infecție urinară, bacteria irită vezica și astfel apare senzația de arsură. De asemenea, se declanșează durerile, chiar și atunci când urinezi.

Bolile de rinichi

În cazuri rare, o cantitate redusă de urină sau frecvența urinării poate fi un semn al unei boli de rinichi, cauzată evident de diabet, hipertensiune, anumite medicamente, infecții repetate la rinichi, pietre la rinichi sau blocaj urinar. Mare atenție și la simptome ca oboseală, greață sau crampe musculare.

Sarcină

Hormonii și presiunea pusă pe abdomen și pelvis pot crește frecvența urinării în timpul sarcinii.

Apneea obstructivă în somn

Lăsată netratată, apneea obstructivă în somn poate crește riscul de boli cardiovasculare și poate rezulta și trezire pe timpul nopții pentru a urina de mai multe ori.

Prostata mărită

Bărbații cu prostata mărită observă câteva schimbări privind urinarea. Dacă aceasta crește într-un mod în care să blocheze vezica și poate fi dificil să o golești. Unii bărbați vor simți nevoia să meargă la toaletă chiar din două în două ore, în special pe timpul nopții.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân