Topul farmaciilor din România și caracteristicile prin care se remarcă cei mai mari retaileri din domeniu

Valoarea totală a cifrei de afaceri a celor peste 4.000 de firme care activează pe piața farma din România a depășit anul trecut suma de 20 de miliarde de lei.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Topul farmaciilor din România și caracteristicile prin care se remarcă cei mai mari retaileri din domeniu

Conform specialiștilor, la ora actuală, afacerile cu medicamente reprezintă unul din cele mai importante business-uri din țara noastră, un pilon de bază al societății românești, dacă luăm în calcul contribuția acestor firme la bugetul de stat.

Din totalul companiilor specializate în comerțul cu medicamente, înregistrate la Registrul Comerțului cu codul CAEN 4773, aproximativ un sfert au declarat în ultimii ani cifre de afaceri cuprinse între 1 și 5 milioane de lei pe an. De asemenea, aproximativ 30% din totalul vânzărilor de medicamente sunt înregistrate în București, orașul cu cele mai multe farmacii din țară.

Raportat la numărul de locuitori al României, numărul de farmacii este unul extraordinar, ceea ce determină o competiție acerbă. Cu toate acestea, datele financiare furnizate de companiile care activează în domeniul pharma relevă faptul că peste 60% din farmacii prezintă un risc scăzut sau foarte scăzut în ceea ce privește businessul lor.

Cele mai apreciate farmacii din România și modalitățile prin care acestea și-au consolidat poziția în piață

Farmacia Catena

Farmacia Catena este una din cele mai cunoscute farmacii din România. Acest lucru se datorează dedicației sale față de publicitate. În anul 2016 de exemplu, Farmacia Catena ocupa locul 37 în topul companiilor care se autopromovează prin reclame la televizor, investițiile sale în această formă de publicitate depășind cu mult bugetul unor companii cu tradiție mai veche pe micile ecrane.

Farmacia Ana-Maria

Farmacia Ana-Maria este o farmacie cu o istorie bogată pe piața din România. Deschisă în anul 1991, ea pune la dispoziția clienților săi o gamă largă de medicamente, suplimente alimentare și produse cosmetice de cea mai bună calitate. Cu timpul, această farmacie și-a dezvoltat și un brand propriu de produse de îngrijire și suplimente alimentare numit ADYA GREEN PHARMA, foarte apreciat în rândul celor care caută să ducă un stil de viață cât mai sănătos.

Farmacia Help Net

Farmacia Help Net a început să câștige popularitate după ce a investit în anul 2014 aproximativ 1,5 milioane de euro în rebranding. Această farmacie a trecut de câțiva ani pragul de 200 de unități, iar în prezent deține unul din cele mai importante lanțuri farmaceutice din țara noastră. Farmacia Help Net nu este nici pe departe cea mai ieftină farmacie de pe piață, dar stocurile sale de medicamente o ajută să iasă în evidență, fiind de multe ori prima alegere a celor care au nevoie de un produs mai dificil de găsit.

Farmacia Tei

Farmacia Tei este farmacia cu cele mai multe vânzări per unitate din România. Cele doar cinci farmacii ce poartă acest nume au o capacitate de vânzare egală cu cea a unor lanțuri farmaceutice cu câte 200 de unități. Popularitatea Farmaciei Tei se datorează în primul rând prețurilor sale foarte accesibile. Multe din produsele comercializate în această farmacie, în special cele eliberate fără prescripție medicală, sunt comercializate cu până la 10% mai ieftin decât în alte farmacii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân