Temperaturile extrem de ridicate aglomerează spitalele din România. Ce avertizează medicii

  • Publicat:
Temperaturile extrem de ridicate aglomerează spitalele din România. Ce avertizează medicii

De mai bine de două săptămâni, românii se confruntă cu temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă. Din păcate, vremea frumoasă a aglomerat și camerele de gardă și unitățile de primiri urgențe din țară. Doctorii atrag atenția că bolile virale și bacteriene fac sute de victime. Multe persoane se confruntă cu boli digestive sau toxiinfecții alimentare.

Bolile virale și bacteriene, tot mai prezente în această perioadă

Oscilațiile foarte mari de temperaturi sunt un adevărat pericol pentru imunitatea organismului și atrag numeroase probleme de sănătate. Din nefericire, temperaturile de vară din această perioadă dau peste cap funcționarea optimă a organismului și afectează atât copiii, cât și adulții.

Citește și: Ajută-ți corpul să elimine toxinele la care este expus zilnic: 4 metode eficiente

Ce avertizează medicii

Este o paletă largă, vorbim inclusiv de bolile infecțioase, bineînțeles care ar putea fi prevenite prin vaccinare și care nu au legătură cu sezonul. Rujeonal înseamnă de 5-6 luni o creștere importantă pentru camerele de gardă și cu o presiune care este în continuare în creștere. Într-adevăr, avem situații în care sunt toxiinfecții alimentare. Infecțiile virale de sezon rece au început să scadă, deci acolo lucrurile se așază, dacă vorbim de gripă, de virozele clasice.

Dacă vorbim de toxiinfecții alimentare, avem într-adevăr mușcături de căpușă și sunt în creștere și mă aștept în lunile care urmează să fie mai multe prezentări și dacă la ele adăugăm și rujeola înseamnă o presiune mare la camera de gardă, adică în jur de 200 de prezentări în 24 de ore și mă refer și la copii, și la adulți și e important de spus că un procent destul de mare, probabil 20%, au nevoie de internare, ceea ce înseamnă că ai nevoie de locuri în fiecare zi, că ai nevoie să faci externări și că nu e deloc simplu”, a explicat Adrian Marinescu, director Institutul Matei Balș.

Sursa foto: Shutterstock&arhiva CSID

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân