Studiu. Consumul de calciu și vitamina D scad riscul de cancer. Avantajele și pericolele administrării de suplimente.

  • Publicat:
Studiu. Consumul de calciu și vitamina D scad riscul de cancer. Avantajele și pericolele administrării de suplimente.

Consumul suficient de calciu și vitamina D pot reduce cu până aproape 10% riscul de cancer.

Consumul de vitamina D și calciu în doze suficiente oferă rezultate încurajatoare în privința prevenirii și reducerii riscului de cancer, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători coordonată de nutriționistul Cynthia Thomson, expert în prevenirea cancerului și profesor la Universitatea Arizona.

Cercetarea a inclus peste 36.000 de femei selectate aleatoriu pentru a primi vitamina D și calciu sau placebo, pe o perioadă de șapte ani.

Risc scăzut în devoltarea unor afecțiuni onocologice, în urma administrării suplimentelor

La mai bine de 20 de ani după încheierea perioadei de cercetare, evoluția stării de sănătate a participantelor a arătat că, în cazul celor care au luat calciu și vitamina D, decesele asociate cancerului au scăzut. În același timp, studiul subliniază faptul că administrarea suplimentelor prezintă și anumite riscuri. Citește în continuare articolul aici, pentru a afla beneficiile și dezavantajele consumului de suplimente în prevenirea și tratarea afecțiunilor oncologice.

sursa foto: Pexels

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân