Soluţii şi tratamente pentru femeile care au fibrom uterin

Menstrele dureroase şi grele, balonarea şi constipaţia sunt indicatori comuni ai femeilor care au fibrom uterin. Cu toate acestea, multe femei tinere ignora aceste simptome din cauza unei concepţii greşite conform cărora fibroamele afectează doar femeile mai în vârstă.
Soluţii şi tratamente pentru femeile care au fibrom uterin

Menstrele dureroase şi grele, balonarea şi constipaţia sunt indicatori comuni ai femeilor care au fibrom uterin. Cu toate acestea, multe femei tinere ignora aceste simptome din cauza unei concepţii greşite  conform cărora fibroamele afectează doar femeile mai în vârstă.

„Fibromul este o tumoră benignă care  se localizează în uter şi este compus din aceleaşi fibre musculare netede că peretele uterin, însă acestea sunt mult mai dense decât cele normale care au de obicei forma rotundă. Acest lucru este cauzat de variaţiile la nivelul producţiei de estrogen şi progesteron, de aceea afecţiunea apare foarte frecvent la vârste fragede”, explică Silviu Iştoc, medic primar obstetrică-ginecologie. Specialistul precizează care sunt cele mai întâlnite simptome ale acestei afecţiuni şi modalităţile prin care se tratează ele.

Semne care să îngrijoreze femeile tinere
„Simptomele fibroamelor depind de localizarea efectivă a acestora. Dacă am asemăna uterul cu un avocado, coaja poate fi comparată cu învelişul uterului, pulpa de avocado poate fi comparată cu peretele uterului, iar sâmburele de avocado poate fi comparat cu cavitatea uterului. Astfel fibromul se poate localiza la orice nivel al uterului şi poate provoca diferite simptome”, afirmă dr. Silviu Iştoc.

Simptomele fibromului includ:
1. Sângerări abundente în timpul menstruaţiei
2. Crampele înainte şi după menstruaţie
3. Constipaţia
4. Urinarea frecventă
5. Creşterea dimensiunilor abdominale.

„Trebuie să se realizeze o investigaţie medicală pentru a determina dacă o persoană are fibrom şi care este poziţionarea acestuia. Simptomele pe care o pacientă le prezintă, nu pot fi decisive pentru diagnosticare, de aceea medicul trebuie să facă un examen fizic şi o ecografie înainte de a oferi un verdict final şi un tratament”, spune dr. Silviu Iştoc.

 

Pagina 1 din 3