Simptomele care le arată bărbaţilor că trebuie să meargă la medic

  • Publicat:
Simptomele care le arată bărbaţilor că trebuie să meargă la medic
Gândul: Simptomele care le arată bărbaţilor că trebuie să meargă la medic

Leziunile pielii care nu dispar, semn de circulaţie deficitară sau cancer de piele

Durerile în piept sunt date de faptul că inima nu primeşte destul sânge

De multe ori, bărbaţii îşi îngrijesc mai mult propria maşină decât propriul organism. Cel mai mic zgomot al maşinii îl face pe bărbat să o ducă imediat la service. Din păcate, nu acelaşi lucru îl fac bărbaţii când corpul lor începe să le transmită semnale că ceva nu este în regulă. Cel mai important semn că ceva este în neregulă cu sănătatea îl constituie durerile în piept. În momentul în care vă doare pieptul înseamnă că inima nu primeşte destul sânge, adică suferiţi de angină, avertizează specialiştii. Un alt semnal de alarmă este respiraţia îngreunată. Dacă obosiţi imediat după ce aţi depus un efort minim înseamnă că tot inima este cea care are probleme. În acest caz trebuie să mergeţi imediat la un cardiolog. Un alt semnal este slăbitul involuntar. Slăbirea fără nici un efort poate indica o problemă a sistemului endocrin sau, mai rău, apariţia cancerului.

Urinarea frecventă – prostată mărită

Odată cu înaintarea în vârstă este foarte posibil ca noapte să mergeţi la baie de mai multe ori pentru a urina. În mod inevitabil înseamnă că aveţi probleme cu prostata. O prostată mărită se manifestă nu numai prin mersul frecvent la toaletă, dar şi prin dificultăţi la urinare. Prostata este o glandă de mărimea unei nuci, care înconjoară uretra. Cu trecerea timpului, această creşte şi duce la apariţia problemelor de urinare. Este indicat ca, mai ales, după vârsta de 50 de ani să vă adresaţi unui urolog pentru a fi sigur că nu este cazul de cancer de prostată. O simplă analiză de sânge poate spune cu care dintre cele două afecţiuni aveţi de-a face.

Umflarea picioarelor, alt simptom

Un alt avertisment al organismului se manifestă prin umflarea picioarelor. Acumularea lichidelor în membrele inferioare sugerează probleme cu inima, cu rinichii sau cu ficatul. Deşi această problemă se tratează cu diuretice, trebuie să aflaţi care este adevărata cauză, spun specialiştii. Umflarea picioarelor poate fi provocată de faptul că inima nu pompează destul sânge, de faptul că rinichii nu filtrează destul lichid sau de congestionarea ficatului. Cel mai indicat este să mergeţi la medic pentru investigaţii. De luat în considerare sunt şi leziunile pielii care nu dispar. Mulţi bărbaţi ignoră leziunile pielii, mai ales dacă nu sunt pe faţă. Leziunile de pe mâini şi picioare, care nu dispar după câteva zile trebuie să vă ridice un semn de întrebare. Fie ceva nu este în regulă cu circulaţia sanguină, fie este vorba de cancer de piele. Cel mai bine este ca, indiferent dacă organismul ne transmite sau nu semnale, să se meargă anual la un control de rutină, astfel încât orice afecţiune să poată fi depistată la timp sau prevenită.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”