Probleme severe de sănătate care sunt corelate cu migrenele

  • Publicat:
Probleme severe de sănătate care sunt corelate cu migrenele
Sursa foto: envato

Durerile de cap și migrenele sunt probleme destul de comune. Aproape fiecare persoană se confruntă cu acestea de-a lungul vieții. Cei mai mulți dintre noi însă le neglijăm sau le tratăm cu pilule, neacordand o atenție cauzelor adevărate, care de cele mai multe ori pot fi îngrijorătoare.

6 probleme grave care pot fi asociate cu migrenele

Migrenele sunt semnale pe care ni le transmite corpul nostru prin care ar vrea să ne spună:

  • că ceva nu este în regulă
  • că e nevoie să acorzi mai multă atenție hidratarii, poziției corpului, alimentație sau odihnei
  • că nu mai reușește să readucă echilibrul și că te pot așteaptă boli mai grave, precum:

Accident vascular cerebral

Pentru multe persoane care suferă de neplăcutele migrene, aceste dureri sunt însoțite și de o așa numită „aură” – atunci când începi să vezi și lumini sau puncte sau când îți amorțește fața. Dacă toate acestea îți sunt familiare, și ești o femeie cu vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, poți risca să suferi de un AVC.

Citește și: Accident vascular cerebral: recunoaşte simptomele şi află cum te poţi feri de un atac cerebral!

Probleme cu inima

Migrenele pot spori riscul de boli cardiace, în special dacă nu acorzi o atenție deosebită somnului suficient sau unei diete sănătoase. Este recomandat pentru cei ce se confruntă cu migrene în mod frecvent să aibă un program controlat de alimentație și de odihnă.

Depresia

Migrenele apar îndeosebi la cei ce suferă de bipolaritate sau depresie. Nu este încă dovedit științific faptul că migrenele cauzează depresia, însă stilul de viață poate contribui în mod clar la prevenția durerilor de cap.

Citește și: 10 cauze ale durerilor de cap apărute dimineața. Ce poți face pentru a le preveni

Anxietatea

Aproape 50% din persoanele care suferă de migrene severe au probleme și cu anxietatea. O migrenă poate fi considerată severă arunci când episoadele sunt dese (cel puțin 15 episoade/lună).

Paralizia Bell

Potrivit studiilor, persoanele care suferă de migrene cronice sunt mult mai predispuși să dezvolte această paralizie. Și deși nu a fost găsită o asociere clară între cele două, medicii au concluzionat că inflamația, problemele cardiace și circulația sângelui se numără printre factorii determinanți.

Boala Parkinson

Dacă durerile de cap sunt însoțite de acele flash-uri de lumina descrise mai sus, riscul a suferi de boala Parkinson este cu mult mai mare. Mai ales dacă suferi de aceste migrene când te afli la vârsta mijlocie.

Citește și: Boala Parkinson, a doua boală neurologică degenerativă ca frecvenţă, în România

Surse: NCBI, Very Well Health, Health

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân