Peștele din Marea Neagră de care mulți români nu știu. Are oase puține și o carne delicioasă. Se găsește rar în restaurante

Sunt multe specii de pește care sunt calitative din punct de vedere nutrițional.
  • Publicat:
Peștele din Marea Neagră de care mulți români nu știu. Are oase puține și o carne delicioasă. Se găsește rar în restaurante

Consumul de peşte aduce organismului un aport mare de proteine şi acizi graşi Omega 3. Carnea de pește are numeroase beneficii: menține inima sănătoasă şi ajută și la prevenirea depresiei. Dar sunt persoane care se întreabă ce pește este mai bun atunci când vor să apeleze la o alimentație mai sănătoasă. 

Peștele din Marea Neagră pe care mulți români nu-l consumă

Carnea de pește conține foarte puţine calorii şi este absolut delicioasă! Este recunoscută pentru conţinutul ridicat de vitamine A, D, E şi B12, minerale precum fosfor, iod, potasiu şi grăsimi sănătoase. Multă lume evită să consume pește, de teama oaselor. Există, însă, și pești care nu au oase multe, dar românii preferă să consume tipurile de pește pe care le cunosc deja.

Pe de altă parte, există un pește din Marea Neagră care se înscrie cu succes pe lista celor mai delicioși pești. Vorbim despre lufăr, care trăiește în Marea Neagră, în Marea Mediterană, dar și în oceanele Atlantic, Pacific și Indian.

Citește și: Ce mănâncă cei mai sănătoși locuitori din lume și unde trăiesc aceștia

Lufărul, unul dintre peștii extrem de gustoși

„Mâncați pește românesc fraților, eu mă voi strădui să îl aduc să îl colectez și să îl promovez cât pot eu de mult! Fără cerere nu există ofertă, și eu știu că peștele de Marea Neagră nu a fost deloc promovat, nu există în nici un hypermarket și este mai mare rușinea. Pot eu să fac rost de el și cei mari nu se sinchisesc… Peștele se poate comanda ușor pe Internet și livrarea se face la nivel national în cutii speciale în maxim 48 de ore de la plasarea comenzilor”, preciza un pescar.

Acest tip de pește este greu de capturat, așa că se găsește rar și în meniurile restaurantelor. Lufărul este un pește versatil, iar carnea lui este extrem de gustoasă.  Poate fi consumat pe grătar, prăjit sau la cuptor. El poate fi servit alături de garnituri de legume, cartofi copți sau salată verde.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being