Peste 800 de bucuresteni si-au testat glicemia cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, compania Novo Nordisk a desfasurat o actiune adresata publicului larg, in Parcul Unirii, in cadrul campaniei “Transforma diabetul”, un proiect de educatie si responsabilizare a populatiei cu privire la gravitatea si incidenta diabetului.
  • Publicat:
Peste 800 de bucuresteni si-au testat glicemia cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului
Peste 800 de bucuresteni si-au testat glicemia cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, compania Novo Nordisk a desfasurat o actiune adresata publicului larg, in Parcul Unirii, in cadrul campaniei “Transforma diabetul”, un proiect de educatie si responsabilizare a populatiei cu privire la gravitatea si incidenta diabetului. Cu aceasta ocazie, peste 800 de persoane si-au efectuat teste de glicemie gratuit pentru a afla daca au diabet.

Vineri, 14 noiembrie 2008, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, compania Novo Nordisk a desfasurat o ampla actiune in Parcul Unirii, dedicata persoanelor cu diabet. Dintre cele aproximativ 1.000 de persoane prezente in cortul Novo Nordisk, peste 40% erau diagnosticate cu diabet. Acestea au venit in cortul special amenajat pentru a afla mai multe informatii despre aceasta afectiune. 

Persoanele interesate au primit informatii cu privire la diabet si au beneficiat de consultatii gratuite oferite de specialisti diabetologi. De asemenea, persoanelor cu diabet prezente la eveniment li s-a alcatuit un regim alimentar personalizat de catre specialistii in nutritie si li s-au aratat beneficiile unei alimentatii sanatoase.

Show-ul a fost sustinut de Razvan si Dani, moderatorii emisiunii de la Antena 1 “Neatza cu Razvan si Dani”, care le-au prezentat bucurestenilor situatia si gravitatea diabetului la nivelul tarii noastre. Bucatarul emisiunii, Vladut, a alcatuit timp de doua ore retete specializate pentru persoanele cu diabet, pentru a demonstra acestora ca pot avea un regim alimentar normal si sanatos.

Ziua Mondiala a Diabetului se desfasoara anual, pe data de 14 noiembrie. Prin actiunile demarate cu aceasta ocazie, compania Novo Nordisk a urmarit constientizarea publicului larg si a autoritatilor cu privire la prevalenta in crestere a diabetului in Romania.

In prezent, in Romania se estimeaza ca mai mult de 1.500.000 persoane au diabet, ceea ce reprezinta un procent de aproximativ 9.4% din populatia adulta a tarii.
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
10 motive sa eviti dereglarile alimentare
10 motive sa eviti dereglarile alimentare
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân