Lentilele de contact

Priveste lumea cu alti ochi! Vrei sa scapi de ochelari? Visezi sa iti asortezi culoarea ochilor cu nuanta rochiei? Dorintele tale pot deveni realitate cu ajutorul lentilelor de contact.
  • Publicat:
Lentilele de contact
Lentilele de contact

Ce sunt lentilele de contact?
Sunt dispozitive medicale, folosite in special pentru a corecta diverse vicii de vedere: miopie, hipermetropie, astigmatism, presbitie. Lentilele de contact sunt mici discuri din material moale (de exemplu, silicon-hidrogel) usor concave, puse direct pe ochi. De aceea, alegerea corecta a lentilelor este esentiala pentru comoditatea si siguranta vederii.

Cine le poarta?
Lentilele de contact sunt recomandate mai ales persoanelor care au nevoie de o corectie continua a vederii.De asemenea, sunt indicate in activitati in timpul carora purtarea ochelarilor poate fi dificila sau chiar periculoasa (anumite sporturi, conditii speciale de lucru), dar si daca vrei sa iti schimbi temporar culoarea ochilor. Alegerea tipului de lentile de contact se face in functie de corectia de care ai nevoie, ca si de perioada si ocazia in care vrei sa le porti.

In continuare, va reamintim cateva reguli de igiena ce trebuie respectate:
* a se spala mainile cu sapun de fiecare data cand se umbla cu lentilele de contact;
* a se pastra lentilele in cutia lor speciala;
* a nu se folosi sapun care contine crema pentru ca acesta lasa pe maini o pelicula care se poate transfera lentilelor;
*  se pun lentilele de contact inainte de machiere, respectiv dupa ce se aplica fixativul pe par;
* dupa inot, lentilele trebuie scoase, curatate si dezinfectate. De aceea se recomanda utilizarea a doua perechi de lentile sau a unei perechi de ochelari;
* a se curata lentilele cu solutie speciala pentru a indeparta eventualele gunoaie.
 
Sfatul specialistului
Adresati-va neaparat unui medic oftalmolog pentru a cumpara lentilele de contact care va sunt necesare, mai ales in cazul celor cu dioptrii.  

 

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Totul despre insomnie
Totul despre insomnie
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân