Îți dorești o viață mai lungă? 8 lucruri pe care să nu le mai faci

Există o serie de lucruri la care poți renunța pentru a încetini ceasul biologic și a avea parte de o viață mai lungă. De fapt, cercetările au arătat că niciodată nu este prea târziu pentru a include în viața ta obiceiuri sănătoase.
  • Publicat:
Îți dorești o viață mai lungă? 8 lucruri pe care să nu le mai faci
Îți dorești o viață mai lungă? 8 lucruri pe care să nu le mai faci Sursa foto: Shutterstock

Pentru mulți oameni, obiectivul suprem este să trăiască îndeajuns de mult încât toate lucrurile de pe lista lor de dorințe să devină realitate. Drept urmare, există o mulțime de sfaturi care te îndrumă către calea cea bună și îți spun ce să faci pentru a-ți îmbunătăți viața și a fi longeviv.

Iată o listă cu lucruri pe care să nu le mai faci pentru a avea parte de o viață cât mai lungă și frumoasă:

1. Renunță la a mai consuma alimente procesate

Alimentele procesate conțin chimicale și conservanți care nu fac decât să crească riscul de apariție și dezvoltare a cancerului și a altor probleme medicale cronice. În dietele noastre au fost incluse încă din copilărie astfel de alimente dăunătoare organismului, așa că îți poți imagina cu ușurință impactul pe care acestea îl poate avea asupra corpului nostru zeci de ani mai târziu. În loc de acea viață sănătoasă și lungă, din ce în ce mai mulți oameni se aleg cu o listă tot mai mare de medicamente pe bază de rețetă.

În schimbul alimentelor procesate te poți concentra pe o alimentație curată și pe alimentele integrale. În plus, gătitul acasă cu ingrediente proaspete susține longevitatea.

2. Renunță la supraalimentare și la mâncatul târziu în noapte

Suntem mereu grăbiți și, prin urmare, mâncăm prea repede și nu ne dăm seama cât de sătui suntem sau mâncăm prea târziu noaptea și ne culcăm imediat după.
Este important să renunți la a mai consuma alimente atunci când te simți deja sătul, iar ultima ta masă a zilei ar trebui să fie consumată cu trei ore înainte de culcare. Acest interval de timp este de mare ajutor în procesul de digerare și prin urmare, te vei putea odihni corespunzător.

3. Consumă alcool cu moderație

În urmă cu câțiva ani, un studiu a declarat că 1-2 pahare de vin roșu pe zi sunt ideale pentru sănătatea cardiovasculară. Cu toate acestea, dovezi mai recente demonstrează că această relație nu este pe atât de adevărată pe cât s-ar crede. Consumul excesiv de alcool nu este benefic din niciun punct de vedere și, în funcție de istoricul tău medical, chiar și un consum moderat poate avea efecte negative. Cel mai bine este să eviți alcoolul dacă este posibil sau să bei cu moderație și doar la evenimente importante.

4. Renunță la fumat

Fumatul reprezintă cauza principală a apariției afecțiunilor medicale cronice. Fumătorii sunt mai predispuși la boli de inimă, boli pulmonare și cancer, ca să nu mai vorbim de riduri și îmbătrânire prematură.

5. Fă mișcare în mod regulat

Mișcarea regulată este una dintre cele mai importante contribuții pe care le putem aduce sănătății noastre. Este nevoie de doar 30 de minute pe zi pentru a face diferență. Chiar și mersul rapid este suficient și poate fi inclus în aceste 30 de minute de mișcare.

6. Fii mai atent la odihnă

Ai nevoie de 8 ore pe zi de somn odihnitor și consistent. Somnul este esențial pentru longevitate, pentru a reduce stresul și depresia și pentru a evita afecțiunile medicale cronice. Da, lipsa somnului poate cauza probleme medicale și poți preveni acest lucru cu ușurință, dormind!

Dezvoltă o rutină bună de noapte ce te va ajuta să te relaxezi înainte de culcare, să adormi mai repede și să rămâi adormit pe tot parcursul nopții. Ia în considerare un jurnal, meditația, lectura înainte de culcare, ceaiul fierbinte din plante,  yoga și alte tehnici ce te vor ajuta în acest proces plăcut de relaxare înainte de somn.

7. Renunță la a te mai stresa din orice

Stresul cronice este principalul vinovat pentru toate problemele noastre. Stresul din cauza evenimentelor neplăcute din viață, din cauza muncii, a lipsei de somn sau a alimentației necorespunzătoare contribuie la creșterea riscului de boală.
Reducerea stresului cronic scade nivelul de cortizol și, în cele din urmă, îmbunătățește capacitatea corpului de a se vindeca, de a funcționa și de a rămâne tânăr.

8. Renunță la a te mai izola social

A fi o persoană sociabilă poate fi un bun stimulator al longevității, ajutându-te să gestionezi stresul și să-ți întărești sistemul imunitar. Relațiile bune te mențin puternic, în timp ce relațiile dăunătoare te pot epuiza și te pot expune riscului de depresie și chiar a atacurilor de cord. Uneori este dificil să rămâi conectat cu cei din jur și să fii activ din punct de vedere social atunci când te simți dezamăgit, ai de-a face cu o pierdere, te afli departe de familie și prieteni sau te afli în dificultatea de a cunoaște oameni noi. Ia în considerare ieșirea din zona de confort pentru a-ți face noi prieteni și a dezvolta relații și legături cu ceilalți. Poți recurge la a face voluntariat, la a face mișcare într-o sală de sport populară și la a participa la cluburi de carte sau care vizează alte hobby-uri.

Surse: msn.com, verywellhealth.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân