Infectiile vezicii urinare – cum le prevenim?

Femeile care au avut in trecut mai mult de 3 episoade de cistita recidivanta pe an ar trebui nu sa bea 2 litri de lichid pe zi, ci sa elimine 2 litri de urina zilnic! In aceste conditii, trebuie sa bea mai mult de 8 pahare de apa zilnic!
  • Publicat:
Infectiile vezicii urinare – cum le prevenim?
Infectiile vezicii urinare – cum le prevenim?

Cistita, una dintre cele mai frecvente afectiuni cu care se confrunta femeile de-a lungul vietii, poate fi prevenita daca se tine seama de cateva sfaturi. Iata ce ar trebui sa faceti daca vreti sa preintampinati infectiile urinare recidivante:

1. Consumati cat mai multe lichide. Femeile care au avut in trecut mai mult de 3 episoade de cistita recidivanta pe an ar trebui nu sa bea 2 litri de lichid pe zi, ci sa elimine 2 litri de urina zilnic! In aceste conditii, trebuie sa bea mai mult de 8 pahare de apa zilnic!
2. Sucul de merisor ar trebui sa fie aliatul vostru. Acesta contine o substanta ce acidifica urina si impiedica astfel inmultirea bacteriilor. De asemenea, sucul de mere in care s-au strecurat cateva firisoare de scortisoara are acelasi efect.
3. Urinati! Nu va abtineti cand simtiti nevoia de a merge la toaleta, nu amanati momentul.
4. Urinati dupa ce ati intretinut raporturi sexuale. Urina „spala” uretra in care este antrenata o cantitate mai mica sau mai mare de germeni, in urma miscarilor de „frecare” executate in tandem cu partenerul.
5. Evitati combinarea spermicidelor cu diafragma despre care specialistii spun ca ar favoriza cistita.


Citeste si: Nu confundati cistita cu vaginita!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Singuratatea creste presiunea arteriala
Singuratatea creste presiunea arteriala
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”