Gonoree, secreţii vaginale suspecte şi chisturi ovariene

Se poate transmite gonoreea şi pe altă cale în afară de sex? Ce semnificaţie poate să aibă o secreţie maronie înainte de mestruaţie? Şi cum se interpretează o acografie transvaginală? Iată întrebările cititoarelor noastre pe care Oana le sfătuieşte.
  • Publicat:
Gonoree, secreţii vaginale suspecte şi chisturi ovariene
Cuprins
  1.  
  2.  

Se poate transmite gonoreea şi pe altă cale în afară de sex? Ce semnificaţie poate să aibă o secreţie maronie înainte de mestruaţie? Şi cum se interpretează o acografie transvaginală? Iată întrebările cititoarelor noastre pe care Oana le sfătuieşte.

Gonoreea, semn al trădării?

Se poate transmite gonoreea şi pe altă cale în afară de sex? Nu am avut contact sexual decât cu soţul meu, dar la el nu există nici un simptom şi zice că nici cu altcineva nu a fost (iar la mine nici nu intră în discuţie să fi fost cu cineva).

Din păcate, nu. Boala se transmite pe cale sexuală, prin contactul cu secreţiile infectate. Prin absurd, dacă ai merge la un control ginecologic şi medicul ar folosi acelaşi instrumentar, nesterilizat, imediat după ce a examinat o pacientă cu gonoree te-ai putea infecta. Dar mă îndoiesc că medicul ginecolog ar face aşa ceva…

Urmează tratamentul cu sfinţenie, dar încurajează-l şi pe soţul tău să îşi facă testele necesare pentru că oricum trebuie să urmaţi amândoi tratamentul, altfel vă reinfectaţi reciproc.

Analize ginecologice neînţelese

Am 42 ani şi din 8 iulie 2012 nu mi-a venit menstruaţia aproximativ 2 luni şi o săptămână. Am făcut un test şi a ieşit negativ. Apoi am mers la medicul ginecolog şi mi-a făcut un eco vaginal rezultatul fiind următorul: Uter în a.v.f de 54.3/35.5/42.2mm, contur regulat, ecostructură omogenă, endometru 4.7mm.

Endocavitar se observă o imagine transversală de 2.8 mm compatibil cu o lamă de lichid, ovar stâng 22.3/12.5 mm. Am plecat nelămurită deoarece nu am primit tratament şi nu ştiu ce înseamnă acel lichid. A zis că menstruaţia o să vină dar nu ştie ce, când, cum. Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns pe înţelesul meu.

NU trebuie să faceţi altă ecografie, ci cu acest rezultat şi fotografia aferentă a chistului să mergeţi la un ginecolog care să vă interpreteze corect prezenţa şi semnificaţia patologică a acestui chist lichid şi, de asemenea, să vă recomande câteva analize hormonale, pentru a stabili dacă întârzierea menstruaţiei are o cauzalitate obiectivă, prin scăderea activităţii şi nivelului hormonilor feminini.

Secreţie vaginală suspectă

Am 39 de ani şi mă confrunt cu o problemă: înainte de ciclu cu aproximativ o săptămână am o secreţie maro închis de aproximativ 2 luni. Înainte de această secreţie am observat că atunci când mă spălam în interior parcă se decojea pielea. Ce pot să fac?

Se pare că este o leziune activă, care sângerează… În plus, pe această leziune este posibil să se fi grefat o infecţie, poate candida, poate altceva. În orice caz, trebuie să mergeţi dimineaţa, pe „nespălate” la un cabinet ginecologic, pentru ca medicul să vă recolteze din secreţia vaginală şi să efectueze o cultură. În plus, trebuie să faceţi o colposcopie. Nu amânaţi!

Citeşte şi: Foarte grav: gonoreea nu mai răspunde la tratament

Gonoreea, amenintare globala!

Menstruatie neregulata, secretie maronie si polipi uterini

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”