Facebook şi Twitter, hrană pentru anxietate?

Se pare că site-urile destinate socializării în mediul on-line, Twitter şi Facebook, nu sunt tocmai benefice sănătăţii.
  • Publicat:
Facebook şi Twitter, hrană pentru anxietate?

Se pare că site-urile destinate socializării în mediul on-line, Twitter şi Facebook, nu sunt tocmai benefice sănătăţii.

Un studiu englez, de tip chestionar, a strâns informaţia necesară cercetătorilor pentru a demonstra că site-urile au un impact relativ mare asupra comportamentelor umane, iar impactul nu este unul tocmai pozitiv.

O parte dintre cei intervievaţi au declarat că Facebook şi Twitter le-au distrus încrederea în propria persoană prin compararea continuă cu realizările prietenilor.

Două treimi dintre ei au declarat că le-a fost extrem de greu să adoarmă sau să se relaxeze complet după ce au petrecut mult timp pe cele două site-uri.

Iar un sfert dintre cei care au răspuns chestionarului au mărturisit că, după ce au devenit membrii unor astfel de comunităţi on-line, au început să se confrunte cu dificultăţi în relaţiile personale sau chiar şi în mediul profesional.

Mai precis, din totalul celor intervievaţi, 53% au confirmat o schimbare comportamentală, iar 51% au susţinut că impactul a fost unul negativ.
Cu atât mai grav este faptul că ei şi-au mărturisit stările de îngrijorare sau de inconfort atunci când Facebook-ul sau conturile de e-mail nu pot fi accesate. Ceea ce a demonstrat, în primul rând, puterea mare a internetului de a oferi dependenţă.

Unul dintre autorii studiului a conchis: “Dacă eşti predispus la anxietate, se pare că tehnologia are un cuvânt de spus, unul critic, reţelele de socializare determinându-i pe oameni să se simtă nesiguri sau copleşiţi”.

Neregulile apar din momentul cheie în care indivizii încep să creadă că tehnologia exercită control asupra lor şi nu invers. Stă în puterea noastră să oprim din când în când orice site de socializare, telefonul, televizorul sau orice inovaţie tehnologică care ne “stresează”. Dar cu cât trece timpul majoritatea uită cum să facă asta.

Spune-ne şi părerea ta! Cum simţi că te afectează Facebook-ul?  

Citeşte şi: Când Facebook e sinonim cu bucluc

Narcişişti toxici „mor” pe Facebook

Câte ore ar trebui să dormi pentru a nu deveni anxios?

Sursa: The Telegraph
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Cum îmi protejez smalţul dentar?
Cum îmi protejez smalţul dentar?
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian