De ce nu este indicat să cumperi de pe internet lentile de contact

Medicul oftalmolog Lorena Rahău atenţionează că lentilele de contact cumpărate de pe internet pot duce la infecţii oculare severe.
De ce nu este indicat să cumperi de pe internet lentile de contact

Autor: Dr. Lorena Rahău

Trăim tot mai intens era online-ului şi a cumpărăturilor de la distanţă, însă este cea mai bună soluţie să comandăm lentile de contact de pe internet? Da, este mai comod să facem o comandă online, decât să ne deplasăm până la un magazin de optică medicală sau o clinică oftalmologică, însă această practică ar trebui să înceteze. 
 

Riscul să comanzi lentile de contact cu o valoare eronată a dioptriilor este mare

Să spunem că eşti un nou purtător de lentile de contact. În primă instanţă poţi alege o valoare eronată a dioptriilor lentilelor de contact, nu una de care ai avea nevoie cu adevărat.

În al doilea rând, poţi alege o lentilă de contact cu caracteristici fizice care nu ţi se potrivesc. Cum ar fi să porţi la pantofi 37, dar să îţi comanzi un 42 sau chiar un 35 – incomod, nu?

Infecţii oculare grave cauzate de lentile de contact depozitate impropriu

Să presupunem că eşti purtător de lentile de contact de ceva timp.

Dacă eşti fan al unui anumit brand de lentile de contact, poţi avea surpriza ca acel magazin online de unde le comanzi pe internet să nu le depoziteze în condiţii optime de temperatură şi umiditate, caz în care produsul îşi pierde sterilitatea.

În literatura de specialitate sunt descrise cazuri în care au apărut infecţii oculare grave asociate portului de lentile de contact comandate de pe internet.

Şi, nu în ultimul rând, discuţia cu medicul oftalmolog în cursul unei consultaţii îţi poate oferi elemente de noutate din domeniu şi cele mai potrivite opţiuni pentru tine.

NU comanda lentile de pe internet. Alege informat, consultă-te cu medicul oftalmolog şi cumpără lentile de contact din magazinele de optică medicală sau din clinicile oftalmologice!