De ce nu e bine să porți elasticul de păr la mână

Ți se întâmplă frecvent să porți elasticul de păr la mână? Ar fi bine să renunți la acest obicei, pentru că poate fi periculos pentru sănătatea ta.
  • Publicat:
De ce nu e bine să porți elasticul de păr la mână

Ți se întâmplă frecvent să porți elasticul de păr la mână, în ideea să-l ai aproape când vrei să-ți prinzi părul? Ar fi bine să renunți la acest obicei, pentru că poate fi periculos pentru sănătatea ta. În plus, îți poate strica aspectul, indiferent de ținuta scrobită pe care o porți.

Elasticul de păr ținut la încheietura mâinii ar putea avea totuși și avantaje. Te ajută să scapi de stres sau de durere, dar pe termen scurt. Sau să economisești niște bani, pentru că un elastic aruncat în poșeta plină cu tot felul de lucruri… clar nu îl vei mai găsi atunci când ai nevoie de el.

Vezi mai jos care sunt motivele pentru care nu trebuie să ții la mână un elastic de păr.

3 motive să nu porți elasticul de păr la mână

Atunci când porți mult timp un elastic de păr (mai ales unul din cauciuc) pe încheietura mâinii, acesta va pune presiune pe vasele de sânge. În consecință, circulația sângelui este îngreunată.

Acest obicei prost, dacă este repetitiv, poate crește riscul de sindrom de tunel carpian. Da, aceeași problemă pe care o poți căpăta dacă stai mult timp cu mâna pe mouse!

Iar simptomele sindromului de tunel carpian nu sunt deloc plăcute: dureri de mână, amorțeala degetelor, senzație de arsură de-a lungul brațului, furnicături, mâini umflate.

Un alt motiv pentru care nu ar trebui să porți elasticul la mână este faptul că te poate expune unui risc crescut de a face o infecție. Fricțiunea prelungită a elasticului cu pielea poate duce la leziuni. Mai departe, bacteriile care se pot ascunde în elasticul de păr pătrund în piele prin aceste răni și cauzează o infecție.

O femeie din America s-a confruntat cu o astfel de problemă, scrie cbsnews. Ea a dezvoltat o infecție severă din cauza faptului că elasticul de păr pe care îl ținea pe încheietură era foarte strâns și, foarte probabil, plin de bacterii. Femeia a dezvoltat un abces care a trebuit drenat la spital, altfel ar fi riscat să intre în șoc septic.

Nu în ultimul rând, ar trebui să eviți să porți elasticul de păr la mână pentru că pur și simplu îți ruinează lookul. Orice haine scumpe porți, un elastic de păr la mână îți creează un aspect… ieftin. Mai bine cumpără o brățară elegantă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân