Cum îţi recapeţi energia când te simţi deprimat

Trecem printr-o perioadă stresantă. Mulţi încearcă să stăpânească arta de a lucra de acasă păstrând în acelaşi timp un echilibru între multele activităţi care se desfăşoară acasă, inclusiv şcoala copiilor. În toată această situaţie de convieţuire, este deseori dificil să găsim timp doar pentru noi, ceea ce poate duce la epuizare. Când îţi lipseşte energia, aceasta afectează timpul pe care îl poţi aloca celorlalţi şi, cel mai important, ţie însuţi.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum îţi recapeţi energia când te simţi deprimat

Samantha Clayton, OLY, ISSA-CPT, Vice President, Worldwide Sports Performance and Fitness, Herbalife Nutrition ofera recomandări nutriţionale unei forţe de muncă la nivel global, sportivilor profesionişti sau familiei şi prietenilor sai, deoarece considera ca „Este foarte important să îţi păstrezi puterea în situaţiile dificile. În astfel de momente, când ne simţim epuizaţi, trebuie să ne amintim să avem grijă de noi înşine. Mai jos sunt 5 sfaturi adunate din experienţa mea de viaţă care să te ajute să faci faţă oricărei situaţii, de la reînvăţarea algebrei alături de copilul şcolar, până la participarea la încă o conferinţă video.”

Fă mai multă mişcare

Cu tot jonglatul (între activităţile de zi cu zi) pe care oamenii îl fac pentru bunăstarea personală şi a familiilor lor, timpul alocat mişcării poate fi redus sau chiar eliminat de pe lista cu activităţi obligatorii. Mişcarea eliberează endorfine, care ne afectează în mod pozitiv dispoziţia şi ne ajută să ne recuperăm energia. Fără o sală de fitness sau o oră de sport la care să participe personal, mulţi descoperă că le lipseşte un grup de sprijin care să îi motiveze.

Există multe cursuri online – de la yoga la Pilates şi de la antrenamente de forţă la aerobic – la care te poţi înscrie, iar multe dintre acestea sunt gratuite. De asemenea, o plimbare zilnică, pe jos sau cu bicicleta, sau o alergare înainte ca familia să se trezească, te poate ajuta să intri într-o stare de spirit excelentă pentru a-ţi începe ziua.

Hrăneşte-te sănătos

Hrana este combustibil şi oferă energia de care are nevoie organismul nostru. Studiile arată că în timpul pandemiei, vânzările de produse nesănătoase au crescut, deoarece oamenii caută modalităţi de a face faţă situaţiei consumând alimente la îndemână pe care anterior le evitaseră. Deşi pare dificil, este important să încerci să urmezi o nutriţie echilibrată care să îţi ofere nutrienţii de care ai nevoie în activităţile zilnice şi care să contribuie la menţinerea unei stări bune de sănătate.

Consumând alimente sănătoase, organismul primeşte nutrienţii, vitaminele şi mineralele de care are nevoie pentru a funcţiona. Include în dietă shake-uri nutritive care aduc un plus de proteine – un mod sănătos şi delicios pentru a te energiza. Poţi implica întreaga familie în alimentaţia sănătoasă preparând reţete creative şi nutritive. Am lansat de curând cartea de bucate Herbalife Nutrition cu 80 de reţete din Europa şi Africa – o adevărată sursă de inspiraţie pentru o alimentaţie sănătoasă şi corectă.

Crează-ţi o rutină inteligentă de somn

Somnul este vital pentru a-ţi reface nivelul de energie. În momente stresante, de multe ori oamenilor le este mai greu să adoarmă. Pregătirea spaţiului de dormit este foarte importantă pentru un somn bun: începe cu o cameră întunecată, fără distrageri. Dacă ai posibilitatea, dormitorul trebuie să fie dedicat doar somnului, astfel încât să nu fii tentat să lucrezi sau să desfăşori alte activităţi acolo. Fă o pauză de la lumea digitală şi, când mergi la culcare, lasă dispozitivele electronice în alt loc. Aşa cum mulţi părinţi fac pentru copiii lor, creează un ritual de somn: o baie caldă, o carte bună, un ceai din plante înainte de a stinge luminile.

Rămâi conectat

Chiar dacă eşti înconjurat de familie şi colegi prin mijloacele video, nimic nu se compară cu o discuţie amuzantă cu un prieten bun sau o rudă aflată la distanţă. Relaţiile cu cei dragi favorizează starea de sănătate, susţinându-ne în perioadele dificile. Fie că vorbeşti la telefon, scrii mesaje, discuţi cu un fost coleg de şcoală, conectarea cu persoanele care îţi ridică moralul este sănătoasă pentru starea ta de bine şi te ajută să te revigorezi.

Alocă-ţi timp pentru tine

Pe de altă parte, cu toată această pandemie, multe persoane tânjesc după singurătate. Alocându-ţi timp pentru tine însuţi, chiar şi pentru 30 de minute, îţi vei îmbunătăţi dispoziţia şi energia. Fă o plimbare în parc sau explorează un nou cartier. Ia-ţi timp să mergi în dormitor, să stingi luminile şi să respiri, sau ia o carte şi găseşte un loc liniştit pentru a te bucura de singurătate. Acum mai mult ca oricând, ai nevoie de timp să te relaxezi, să te reîncarci cu energie sau pur şi simplu să visezi cu ochii deschişi.

În momente dificile, trebuie să ne tratăm cu delicateţe. Cel mai bun mod de a ne recăpăta energia când ne simţim deprimaţi este acela de a prioritiza şi de a avea grijă de nevoile noastre în ceea ce priveşte sănătatea mentală şi fizică. De la alimentaţia sănătoasă şi mişcare, la timp pentru sine sau momente de distracţie cu un prieten, corpul are nevoie de ajutor pentru a se reface şi a-şi recăpăta energia.
Samantha Clayton este personal trainer autorizat cu certificări de specialitate în programe de fitness de grup, fitness pentru tineri, fitness pentru persoanele în vârstă şi condiţionare atletică. Prin intermediul sesiunilor de antrenament de grup, al instrumentelor educaţionale în fitness şi al blogurile sponsorizate de Herbalife Nutrition, Clayton se asigură că consumatorii înţeleg rolul vital pe care îl are mişcarea într-un stil de viaţă mai sănătos şi mai fericit.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”