Circumcizia scade riscul cancerului de prostată

Bărbaţii circumcişi sunt mai puţin predispuşi la cancer de prostată decât acei bărbaţi care încă mai au prepuţul, potrivit unui studiu recent.
  • Publicat:
Circumcizia scade riscul cancerului de prostată

Bărbaţii circumcişi sunt mai puţin predispuşi la cancer de prostată decât acei bărbaţi care încă mai au prepuţul, potrivit unui studiu recent.

“Organizaţia Mondială a Sănătăţii” recomandă această procedură destul de controversată: îndepărtarea prepuţului protejează bărbaţii de infecţiile transmisibile sexual (inclusiv HIV)  şi de inflamaţiile care influenţează apariţia cancerului de prostată, confirmă rezultatele unui studiu realizat de Centrul de Cercetare a Cancerului, „Fred Hutchinson”, din SUA.

Peste 3.000 de bărbaţi au fost monitorizaţi în cadrul cercetării, aproape jumătate dintre ei fiind diagnosticaţi cu cancer de prostată. Bărbaţii circumcişi înainte de primul contact sexual au cu 15% mai puţine riscuri de a face cancer de prostată decât ceilalţi, nesupuşi unei astfel de intervenţii chirurgicale.

Prepuţul favorizează pătruderea bacteriilor şi a unor virusuri în fluxul sanguin, iar o parte dintre aceştia încorporaţi în ADN-ul uman pot declanşa cancerul.

În concluzie, îndepărtarea chirurgicală a prepuţului reduce riscul de cancer de prostată, dar şi riscul de infecţie cu virusul herpetic şi, mai mult, creşte satisfacţia sexuală.

 

Sursa: reuters

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”