Cele mai importante motive pentru care tot mai multe persoane merg la kinetoterapie

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cele mai importante motive pentru care tot mai multe persoane merg la kinetoterapie

Recuperarea medicală ajută pacientul care are afecțiuni medicale ce includ aparatul musculoscheletal și patologiile neurologic și reumatologice, dizabilitățile care limitează capacitatea de mișcare și traumatismele.

În acest sens, specialiștii care oferă servicii de kinetoterapie în București implementează un program individualizat de recuperare medicală ce contribuie la reluarea unui nivel de funcționare optim astfel încât să fie încurajate toate schimbările care au legătură cu stilul de viață și care pot contribui la prevenirea mai multor patologii.

Procedurile de kinetoterapie sunt cele care vor îmbunătăți starea de bine generală și sănătatea per ansamblu. Sunt mai multe informații pe care fiecare pacient ar trebui să le cunoască despre kinetoterapie având în vedere faptul că aceasta este o practică medicală recomandată mai multor categorii de pacienți.

Ce înseamnă de fapt kinetoterapie?

Atunci când este vorba despre kinetoterapie, ne referim de fapt la mișcările umane și la oamenii care sunt în mișcare. Prin urmare, kinetoterapia este cea care definește un domeniu care studiază mecanismele neurologice și musculare, dar și articulare, ale organismului uman.

Kinetoterapia este de asemenea, cea care implică un ansamblu de mai multe programe, tehnici și principii de structurare, care se pot adresa organismului uman în scop profilactic, în scop terapeutic și în scop compensatoriu.

Cele mai importante categorii de tehnici pe care este bazată kinetoterapia sunt cele anakinetice și cele kinetice. Prima și cea mai importantă categorie este cea care cuprinde imobilizarea și posturile, în timp ce categoria kinetică este cea care acoperă tehnici dinamice și tehnici statice – cu mobilizare pasivă și activă pentru tehnicile dinamice și cu contracții izometrice și relaxare musculară pentru tehnicile statice.

Beneficiile pe care le are kinetoterapia sunt multe și încep de fapt cu toate efectele pozitive pe care aceasta le oferă capacității cardiovasculare. De asemenea, contează foarte mult reeducarea respiratorie, creșterea capacității pe care organismul o are atunci când trebuie să facă efort, corectarea poziției corpului și îmbunătățirea coordonării.

De asemenea, pacientul care face kinetoterapie este și cel care va reuși cu siguranță să obțină rezultate foarte bune în timp, în ceea ce privește echilibrul, controlul și relaxarea.

În plus, kinetoterapia este folosită cu succes și pentru a trata afecțiunile aparatului locomotor, mai multe afecțiuni reumatice și neurologice, problemele metabolice și afecțiunile congenitale.

Ce rol are kinetoterapeutul?

Kinetoterapeuții, cu ajutorul tehnicilor de mișcare, prin exerciții și terapie manuală, prin tehnicile aplicate pentru educarea pacienților și prin planurile de tratament, ajută persoanele care apelează la ei să își gestioneze mai ușor durerea asociată cu traumatismele suferite sau cu anumite boli și afecțiuni, prevenind în același timp dezvoltarea anumitor complicații și afecțiuni. Aceștia sunt cei care facilitează recuperarea și rolul lor este cel de a reda independența pacienților pentru cât mai mult timp posibil.

Chiar dacă sunt rezultate dovedite ca urmare a terapiei, sunt multe persoane care nu apelează la aceste tehnici deși au nevoie. Primul și cel mai des auzit motiv este acela că oamenii evită kinetoterapia pentru că le este teamă de durere.

Este foarte important de reținut faptul că, în timpul în care sunt făcute anumite exerciții nu ar trebui să apară durere pentru simplul motiv că specialistul se va opri ori de câte ori pacientul spune că îl doare și va ajusta tehnicile astfel încât să nu existe deloc durere. Desigur, uneori poate avea loc un mic disconfort, dar nu durere.

Specialiștii în kinetoterapie sunt foarte bine pregătiți și își folosesc experiența, abilitățile și cunoștințele pentru a îmbunătăți cât mai mult problemele neuromusculare.

De asemenea, trebuie menționat faptul că un kinetoterapeut nu se va ocupa doar de probleme neuromusculare, el fiind de mare ajutor și pentru probleme neurologice cum ar fi AVC-ul sau scleroza multiplă, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni ale aparatului respirator și alte astfel de probleme care pot afecta considerabil calitatea vieții.

Tot ce trebuie să faci pentru a te bucura de cele mai bune servicii este să apelezi la kinetoterapeuți cu experiență, astfel încât să poți obține cele mai bune rezultate pe termen lung. În felul acesta vei putea primi un tratament adecvat și un plan personalizat de intervenție, pe care să îl implementezi imediat.

Pe lângă exercițiile din clinică, de cele mai multe ori vei primi și seturi de exerciții pentru acasă pe care este recomandat să le faci conform recomandărilor specialistului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân