Cele 10 tratamente naturiste pe care medicii le recomandă pentru a învinge gripa și răceala

  • Publicat:
Cele 10 tratamente naturiste pe care medicii le recomandă pentru a învinge gripa și răceala

Combinația de nas înfundat, scurgeri nazale, febră și frisoane sperie pe oricine. Ca să le previi sau să le faci față mai ușor, ai nevoie de câțiva aliați.

Noi iți venim astăzi în ajutor cu sfaturi de prevenție și tratament pentru gripă și răceală, astfel încât să treci cu brio peste ele.

10 remedii naturiste pentru gripă și răceală, care îți stimulează imunitatea

Supa de pui

Supa de pui nu poate fi un leac, dar este o alegere excelentă atunci când ești bolnav. Cercetările sugerează că savurarea unei farfurii de supă de pui cu legume, poate încetini mișcarea neutrofilelor din corp.

Vitamina C

Dacă meniul tău nu conține suficientă vitamina C, e necesar să suplimentezi cantitatea pe care o obții din fructe și legume cu tabletele efervescente sau cele clasice, din farmacie.

Vitamina D3

Vitamina D3 protejeaza organismul de afecțiunile respiratorii, tuse, nas înfundat, secreții nazale și îmbunătățește răspunsul imun al corpului în cazul unui contact cu un virus. În plus, este vitală pentru absorbția și fixarea calciului și a fosforului în organism.

Zincul

Zincul este un mineral esențial pentru buna funcționare a sistemului imunitar, iar prin aceasta poate ajuta la reducerea severității simptomelor răcelii și la scurtarea duratei bolii.

Poate fi găsit în carnea de vită, ouă, nuci și semințe și totodată este disponibil și în suplimentele alimentare.

Mierea/propolisul

Mierea posedă o varietate de proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Adăugată în ceaiul cu lămâie, aceasta poate ușura durerea în gât.

Denumit și „penicilină rusească”, datorită capacității de inhibare a ciupercilor, virusurilor și bacteriilor, propolisul trebuie și el luat în considerare în cazul unei răceli și, în special, în cazul celor care suferă în mod frecvent de gât iritat.

Socul

Socul este utilizat pentru inflamatia sinusurilor (sinuzita), răceli, gripă sau bronșită.

Preparatele comerciale din șoc pentru tratamentul răcelii vin sub diferite forme, inclusiv capsule și tincturi.

Probioticele

Pe lângă beneficiile potențiale pentru sistemul imunitar, iaurtul este o gustare sănătoasă care oferă o cantitate mare de proteine și calciu.

Cercetările arată că probioticele pot reduce șansele de a va îmbolnăvi de o infecție a cailor respiratorii superioare.

Apa sărata

Gargara cu apă sărata poate ajuta la prevenirea infecțiilor respiratorii superioare și poate scădea severitatea simptomelor răcelii. De pildă, poate ușura durerea în gât și congestia nazală.

Pentru a încerca acest remediu acasă, dizolvați 1 linguriță de sare într-un pahar plin cu apă. Plimbați amestecul în jurul gurii și gâtului, apoi eliminați-l afară.

Băile calde

Uneori puteți reduce febra cu o baie fierbinte. Adăugarea câtorva picături de ulei esențial, cum ar fi cel de arbore de ceai, cimbru, lavandă sau eucalipt, poate avea, de asemenea, un efect calmant.

Alimentația sănătoasă

Da, alimentația sănătoasă este secretul împotriva gripei și răcelii. Nu neapărat de combatere, cât mai ales de prevenire a acestor afecțiuni care te pot scoate din ritmul cotidian al vieții.

Fără o dietă echilibrată, care să conțină toate vitaminele și mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru a funcționa perfect, imunitatea corpului poate scădea, făcându-ne victime sigure în față virușilor și a microbilor.

Sursa: New York Post

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân