Ce este aritmia și de ce poate fi periculoasă pentru noi? (P)

  • Publicat:
Ce este aritmia și de ce poate fi periculoasă pentru noi? (P)
Sursa foto: Shutterstock

Acum putem afla în siguranța propriei locuințe dacă suferim de această afecțiune.

Inima unei persoane bate într-un anumit ritm și cu o frecvență adecvată stării în care persoană se află  în acest moment – odihnă, activitate fizică, stres. Pentru a avea un ritm normal, inima noastră se bazează pe impulsuri electrice, care îi indică să se contracte. Anomaliile ritmului cardiac sunt grupate împreună sub denumirea generală de “aritmie”.

O aritmie este definită ca orice bătaie neregulată a inimii, adică orice schimbare a ritmului cardiac.

Putem împărți aritmia în două tipuri principale: când inima bate într-un ritm rapid cu mai mult de 100 de bătăi pe minut, se numește tahicardie, în timp ce un ritm lent cu mai puțin de 60 de bătăi pe minut, se numește bradicardie. De asemenea, este posibil că inima să se contracte mai devreme – acestea sunt contracții cardiace premature sau palpitații cardiace intermitente.

Este important să știm că această este o problemă care poate afecta chiar și persoanele complet sănătoase, fără alte probleme cardiace. Acest lucru se întâmplă din mai multe motive, principalele fiind: fumatul, alcoolul, cofeina și alți stimulenți, stresul excesiv, boală tiroidiană

Cum  recunoaștem aritmia?

Principalele simptome la care trebuie să fim atenți sunt: ​​bătăi rapide ale inimii, palpitații, dificultăți de respirație, amețeli, greață, „sărituri” ale inimii, pierderea bruscă a forței fizice, dureri în piept, convulsii. În prezența simptomelor de mai sus, este obligatoriu să consultați un cardiolog. Pentru un diagnostic este necesară o examinare și o serie de teste precum: analize de sânge și urină, o electrocardiogramă și ecocardiografie.

Adesea, însă, aritmia este asimptomatică. Cum putem spune dacă avem aritmie atunci? Unele tensiometre au o funcție de detectare și analiză a aritmiei încorporată. Această este funcția HIRA – analiza frecvenței bătăilor neregulate ale inimii.

Rolul său nu este doar de a detecta modificările ritmului cardiac, ci și de a le analiza și a le clasifica pe patru niveluri diferite de risc. Cel mai mic, nivel 0 înseamnă că nu există pericol, iar cel mai înalt nivel 3 indică prezența bătăilor neregulate și vă avertizează că ar trebui să consultați un specialist. Funcția HIRA este disponibilă la tensiometrul automat Sendo Advance 3, care poate fi cumpărat la prețul de 319,90 lei.

Cum se reduce riscul?

Răspunsul, desigur, este să ai grijă cât mai bine de inima ta. Această include evitarea substanțelor dăunătoare și acțiunilor care ar putea declanșa o aritmie, monitorizarea regulată a tensiunii arteriale și a ritmului cardiac și, desigur, schimbarea stilului de viață într-unul mai sănătos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”