Care este riscul de a contracta coronavirusul de pe ambalajele alimentelor

Află care este riscul de a contracta coronavirusul de pe ambalajele alimentelor şi ce poţi face pentru a te proteja.
Care este riscul de a contracta coronavirusul de pe ambalajele alimentelor

Deşi în prezent nu există dovezi privind asocierea alimentelor sau a ambalajelor de produse alimentare cu transmiterea coronavirusului, este posibil ca o persoană să se infecteze după ce a atins o suprafaţă sau un obiect contaminat de virus şi apoi şi-a atins imediat faţa.

Totuşi, riscul cel mai ridicat este atunci când intrăm în contact cu alte persoane în timpul cumpărăturilor de alimente sau la livrarea unei comenzi de mâncare.


Ca întotdeauna, igiena riguroasă este importantă când manipulăm produsele alimentare pentru a preveni orice boală. Înlăturaţi orice ambalaj care nu este necesar şi puneţi-l într-un coş de gunoi cu capac. Ambalajele de tipul conservelor pot fi şterse cu un dezinfectant înainte de a le deschide ori depozita. 

Spălaţi-vă mâinile cu săpun şi apă cel puţin 20 de secunde sau curăţaţi-le cu un dezinfectant de mâini pe bază de alcool.

Spălaţi riguros, cu apă de la robinet, produsele alimentare neambalate, precum fructele sau legumele.

Recomandări privind igiena produselor alimentare pe durata pandemiei de COVID-19

  • Spălaţi-vă bine mâinile cu săpun şi apă cel puţin 20 de secunde înainte de a pregăti orice fel de mâncare.
  • Folosiţi tocătoare separate pentru carne şi peşte nepreparate.
  • Gătiţi alimentele la temperatura recomandată.
  • Ori de câte ori este posibil, păstraţi alimentele perisabile refrigerate sau congelate şi urmăriţi-le data de expirare.
  • Încercaţi să reciclaţi sau aruncaţi deşeurile alimentare şi ambalajele în mod adecvat şi în condiţii salubre, evitând acumularea de deşeuri care ar putea atrage dăunătorii.
  • Spălaţi-vă mâinile cu săpun şi apă cel puţin 20 de secunde înainte de a mânca şi asiguraţi-vă că şi copiii dumneavoastră vă urmează exemplul.
  • Folosiţi de fiecare dată ustensile şi farfurii curate.
Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața