Când şi de ce ar trebui să-ţi faci asigurare privată de sănătate?

Dacă nu ai încheiat până acum o asigurare de privată de sănătate, experţii în domeniu te sfătuiesc să o faci, mai ales dacă ai între 25 şi 30 de ani.
16.04.2014
Când şi de ce ar trebui să-ţi faci asigurare privată de sănătate?

Dacă nu ai încheiat până acum o asigurare de privată de sănătate, experţii în domeniu te sfătuiesc să o faci, mai ales dacă ai între 25 şi 30 de ani.
Însă poţi încheia asigurare de sănătate şi la vârste mai înaintate (maximum 64 de ani – acesta este şi momentul când apar diferite afecţiuni cardiovasculare, diabet, obezitate etc.), ori chiar de când te-ai născut şi până la majorat (între 0 şi 17 ani – ca şi dependenţi).

Asigurarea nu presupune un efort financiar foarte mare însă beneficiile pe care le poţi avea sunt considerabile, mai ales dacă sistemul sanitar românesc de stat te-a lăsat cu un gust amar în urma anumitor experienţe.

Ofertele asiguratorilor prezenţi pe piaţa din România sunt foarte variate, deci e imposibil să nu găseşti o variantă accesibilă, dar în acelaşi timp care să îţi confere siguranţa că la momentul oportun vei avea o mână de ajutor întinsă.

Dacă vrei să beneficiezi de servicii complete şi să uiţi de vechea preconcepţie “fără bani la doctor mori pe masa de operaţie”, optează pentru o asigurare de sănătate privată, care îţi oferă  siguranţa că vei fi îngrijit în cele mai bune condiţii.

Asigurarea privată de sănătate poate într-adevăr să facă diferenţa între viaţă şi moarte.

Iată câteva argumente pentru care ar trebui să-ţi închei o asigurare de sănătate:

  • Poţi face analize preventive, anuale, în baza pachetului de asigurare plătit.
  • Nu vei sta la coadă ore în şir pe holurile unui spital plin de bolnavi, ci eşti programat, iar ora este respectată întocmai.
  • Ai acoperite cele mai costisitoare analize şi proceduri medicale, inclusiv RMN, tomografii etc.
  • Eşti tratat în rezerve curate, îngrijite şi cu asistente care nu îţi pretind sume de bani pentru treaba pe care sunt obligate să o facă.
  • Preţurile sunt accesibile iar deseori sunt oferite reduceri importante.
  • Ofertele permit configurarea asigurării de sănătate potrivite nevoilor fiecărui client.
  • Există o reţea extinsă de parteneri medicali (clinici, spitale, cabinete), care asigură o bună acoperire naţională.
Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Simona Fătulescu: ce probleme pot ascunde durerile de genunchi