Apele sulfuroase, ideale pentru prevenție și tratament terapeutic

Un rol important în apărarea imună, dar și a unei bune activități cardiace, îl joacă și factorii naturali terapeutici. Respectiv, apele minerale sulfuroase.
  • Publicat:
Apele sulfuroase, ideale pentru prevenție și tratament terapeutic
Apele sulfuroase, ideale pentru prevenție și tratament terapeutic

Știai că aproximativ 0,25% din greutatea corporală este reprezentată de sulf, unul dintre cele mai abundente minerale? Beneficiile unei băi într-un izvor termal sunt atât de multe, iar unele dintre ele ar putea fi chiar surprinzătoare. Iată cum poți folosi apele sulfuroase ca metodă de prevenție și în scop terapeutic.

De fapt, în timpul unui tratament de acest fel, organismul absoarbe o cantitate mare de minerale, cum ar fi dioxidul de carbon, calciu, magneziu, litiu și sulf. Acesta din urmă este un element natural și poate contribui la asigurarea efectelor de vindecare ale diferitelor organe și sisteme ale corpului: reduce stresul și crește producția de endorfine; contribuie la relaxarea corpului și a minții, favorizând astfel somnul; stimulează sistemul imunitar și ameliorează durerea într-un mod natural.

Factorii naturali terapeutici pot fi folosiți atât în scop preventiv, cât și terapeutic

Crenoterapia sau cura internă cu sulf poate fi folosită atât în scop preventiv, cât şi în scop terapeutic. Băile termale şi cele cu apele sulfuroase îţi vor completa starea de bine, pentru că diminuează depresia şi pesimismul şi îţi oferă o stare de linişte şi confort. Exact ceea ce ai nevoie în această perioadă tensionată! Corpul se va simţi mai uşor şi mai relaxat, inima va avea o activitate normală, iar orice urmă de tensiune este îndepărtată. Apele minerale termale se pot folosi extern, sub formă de baie sau gimnastică acvatică, sau ca băi sulfuroase, în căzi.

Apele sulfuroase și afecțiunile care pot fi tratate

Pentru tratamente se folosesc ape minerale sulfuroase, clorurate, sodice, calcice (izvoroarele Hygeea, Hercules) şi ape minerale sulfuroase oligominerale. De asemenea, la Băile Herculane pot fi tratate forme ușoare de hipertensiune arterială și de cardiopatie ischemică. Efectele benefice ale mofetelor și ale apelor minerale carbogazoase în tratamentul afecțiunilor cardiovasculare sunt recunoscute prin observații și studii clinice. Totuși, încă este nevoie de studii clinice ulterioare. De reținut că, tratamentele oferite sunt personalizate de către medicul centrului, în urma unei consultații de specialitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Resveratrolul: beneficii şi mituri
Resveratrolul: beneficii şi mituri
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”