Rolul apelor minerale în tratarea bolilor digestive

Apele termale sunt folosite de mult timp şi în curele interne. De exemplu, apa sulfuroasă este indicată celor care suferă de afecţiuni digestive, precum gastrita, ulcerul sau constipaţia cronică.
  • Publicat:
Rolul apelor minerale în tratarea bolilor digestive

Mâncăm haotic. Uneori, prea mult, alteori deloc. Facem alegeri alimentare neinspirate, care alături de ritmul de viaţă agitat şi stresant ne fac să ne alegem cu afecţiuni digestive de toate felurile. De la gastrite la ulcere şi chiar boli şi mai grave. Înainte să apelezi la o listă de medicamente, consultă-te cu specialiştii gastroenterologi şi ia în calcul şi tratamentele cu ape minerale sulfuroase. România are resurse naturale extraordinare la acest capitol.

Suntem înconjuraţi de locuri minunate, de ape binefăcătoare cu rezultate spectaculoase în cazul multor afecţiuni. Un exemplu concret? Băile Herculane. Nu mai e niciun secret: apa de aici vindecă şi ne face bine!

Crenoterapia sau terapia hidrominerală prin ingestie este inclusă în ofertele de tratament ale unor hoteluri din Băile Herculane. Tot ce contează este să ai un diagnostic corect al afecţiunii de care suferi şi apoi să apelezi la părerea medicului balneolog.

”Terapia hidrominerală prin ingestie este recomandată în afecţiunile tubului digestiv, respectiv în gastroduodenite cronice, ulcer gastric şi duodenal cronic, stomac operat, diaree, constipaţii, dar şi în unele afecţiuni hepatice şi ale căilor biliare cronice”, ne explică dr Otilia Oprişan, medic balneolog la Afodita Resort & Spa Băile Herculane.

Cum funcţionează terapia hidrominerală?

Uşor şi sigur. Trebuie să ştii că, apele minerale administrate în cură internă nu funcţioneaza în priză unică, ci au nevoie de continuitate. Efectul benefic apare după o administrare de 20-30 zile.

Cum şi cât bei?

Medicul este cel care îţi comunică toate detaliile: atât cantitatea de apă pe care e nevoie să o bei, cât şi ritmul şi izvorul cel mai indicat. Vei vedea şi vei simţi schimbările pozitive pe care le generează apa în corpul tău. Apele minerale influenţează mai întâi funcţiile aparatului digestiv şi, după ce se rebsorb, influenţează metabolismul hidroelectrolitic şi aparatul urinar.

Care sunt efectele terapeutice concrete ale apelor minerale sulfuroase?

1. Sulful absorbit pe cale digestivă stimulează procesele metabolice- enzimatice din epiteliul gastro-intestinal;
2. Efect coleretic şi colagog asupra ficatului şi căilor biliare;
3. Determină scăderea glicemiei;
4. Stimulează secreţia gastrică şi peristaltică intestinală.

Ce zici? Eşti dispus să încerci o cură cu apă sulfuroasă de Herculane?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia