Amâni alarma și nu te trezești la timp? Trucuri care te pot ajuta dimineața

Cu puțină disciplină am reușit nu numai să mă trezesc și să nu mai amân alarma, ba chiar uneori mă trezesc înainte ca ea să sune.
  • Publicat:
Amâni alarma și nu te trezești la timp? Trucuri care te pot ajuta dimineața
Foto: shutterstock

Sunt două tipuri de persoane dimineața: cele care întotdeauna aud alarma și se trezesc fără niciun fel de problemă și cele care nu se lasă deranjate de niciun sunet sau cel mai probabil se trezesc, opresc alarma și adorm la loc. Intri în a doua categorie, nu? Și eu, dar cu puțină disciplină am reușit nu numai să mă trezesc și să nu mai amân alarma, ba chiar uneori mă trezesc înainte ca ea să sune. Hai să-ți spun ce-am făcut și ce poți face și tu.

Creează o rutină pentru a nu mai amâna alarma

Când ai o rutină totul devine mult mai ușor și nu vei mai avea probleme cu trezitul de dimineață. Mai exact, trebuie să te culci în fiecare seară la aceeași oră, iar în timp îți va fi mult mai ușor să te trezești dimineața. În timp, vei adormi mai ușor și calitatea somnului se va îmbunătăți. Bineînțeles, ca să te asiguri că dormi suficient, asta înseamnă că trebuie să te culci mai devreme decât obișnuiești să o faci. Ține cont că pentru un adult sunt necesare 7-9 ore de somn. Dacă ți se pare dificil să adormi mai devreme, încearcă să te pui în pat cu o oră mai devreme și, treptat, mai crești cu 15 minute pe noapte. Adică, în seara asta mă pun în pat la 23:00, mâine la 22:45.

Ai grijă ce faci înainte de ora de culcare

Este foarte important ca înainte de culcare să ai un program decent, iar când zic un program decent mă refer la o dietă echilibrată, să te menții hidratat și să fai sport regulat pentru a dormi mai bine. Încearcă să eviți cofeina și optează pentru activități care te relaxează precum cititul și evită lumina albastră a dispozitivelor mobile.

Nu ține telefonul lângă tine dacă trebuie să-ți sune alarma

Pentru a evita să mai apeși butonul de amânare al alarmei, îți recomand să pui telefonul pe birou sau în orice alt colț al camerei astfel încât dimineața să fii nevoit să te dai jos din pat și să te deplasezi pentru a opri alarma.

Importanța luminii

Cred că cel mai mult m-a ajutat momentul în care am uitat să trag draperiile seara, iar dimineața m-am trezit cu o lumină puternică în cameră. Ce-i drept, deși părea deranjantă pentru ochi, asta m-a ajutat foart mult să mă trezesc mai ușor și mai liniștită.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân