Alimentul pe care japonezii îl mănâncă înainte de culcare. Se trezesc fericiți și odihniți!

Se pare că japonezii au descoperit secretul fericirii încă de la primele ore ale dimineții, lucru care îi face totodată și să fie mai odihniți.
  • Publicat:
Alimentul pe care japonezii îl mănâncă înainte de culcare. Se trezesc fericiți și odihniți!
Alimentul pe care japonezii îl mănâncă înainte de culcare. Se trezesc fericiți și odihniți!

Cultura japoneză este extrem de interesantă și nu se rezumă totul la flori de cireș și sushi. Se pare că japonezii au descoperit secretul fericirii încă de la primele ore ale dimineții, lucru care îi face totodată și să fie mai odihniți.

Alimentul pe care japonezii îl mănâncă înainte de culcare

În urma unui studiu s-a descoperit că japonezii dețin o „rețetă magică” pentru longevitate și fericire, care are la bază un somn odihnitor și obiceiuri bine înrădăcinate.

Se spune că japonezii practică arta somnului, iar asta pentru că pun preț pe importanța acestui obicei, iar programul de somn este unul foarte strict. De exemplu, ora de culcare este înainte de 23:00, acesta fiind un mod prin care-și hrănesc mintea și trupul. Somnul ajută la eliberarea substanțelor chimice care combat stresul și ajută la echilibrul emoțional, scrie Antena 3.

Se trezesc fericiți și odihniți!

În acest sens, și durata somnului este importantă. Numeroase studii susțin că un adult trebuie să doarmă între 7-8 ore pe noapte pentru a-și menține sănătatea fizică și mentală.

Un alt aspect foarte important de care japonezii țin cont și care face parte dintr-un stil de viață sănătos și este benefic pentru calitatea somnului este legat de alimentație. Cina târzie este înlocuită cu o porție de supă miso. Această băutură savuroasă și hrănitoare oferă un somn liniștitor și hrănește corpul cu nutrienți esențiali.

Înainte de culcare, pentru a se trezi fericiți și odihniți, japonezii au obiceiul de a face un duș cald. Prin această tehnică de relaxare, ei reușesc să-și curețe mintea și să se pregătească pentru un duș odihnitor.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc