Aceasta este cea mai sănătoasă plantă din lume și ar trebui consumată mai des

  • Publicat:
Aceasta este cea mai sănătoasă plantă din lume și ar trebui consumată mai des
Sursa foto: shutterstock

Verdețurile în general sunt benefice organismului, însă năsturelul se pare că este mai puternic decât toate celelealte. Poate părea banal, însă această plantă este cea mai sănătoasă pe care o poți mânca. Iată de ce!

De ce este năsturelul cea mai sănătoasă plantă pe care o poți mânca

Năsturelul face parte din familia cruciferelor și este bogat în vitamine esențiale, minerale și antioxidanți puternici.

Studiu după studiu documentează beneficiile uimitoare ale cresonului de apă. Cercetătorii îi studiază potențialul de a reduce substanțele cancerigene din fumat, de a opri semnalele cancerului de sân și de a atenua stresul fizic de la antrenamente”, explică expertul în nutriție Julia Zumpano.

Un studiu recent a descoperit faptul că năsturelul poate stimula sănătatea oaselor și vine și cu avantaje anticancerigene.

Pare o plantă banală, dar este încărcată de antioxidanți – ceea ce înseamnă că ajută, de asemenea, la combaterea stresului oxidativ, care joacă un rol în îmbătrânire și în diverse boli cronice.

În plus, extractul de năsturel reduce semnificativ leziunile hepatice ca urmare a radiațiilor gama, arsenului și hepatotoxicității induse de acetaminofen.

Citește și: Alimentele care curăță ficatul de tozine și întăresc imunitatea

Cum poți include năsturelul în dieta ta

Năsturelul poate fi consumat atât crud, cât și gătit. Îl poți integra lejer în salate, asezonat cu condimentele preferate, fie alături de legume și alte verdețuri de sezon. Totodată, acesta poate fi folosit și la prepararea sendvișurilor.

Dacă îl prepari sotat, adaugă puțin usturoi pentru a-i oferi o aromă puternică.

Poți, de asemenea, să prepari o supă cremă de năsturel, un smoothie sau un sos, ori îl poți sota și îl poți servi pe post de garnitură pentru un fel principal.

Ce zici? Încerci și tu să consumi cea mai sănătoasă plantă din lume?

Citește și: Verdețurile de sezon, un izvor de sănătate

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân